MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
PREGOVORI S NERAZZURRIMA

Talijani opominju Inter, dajte Brozu koliko god traži! Otac Vatrenog: Ne dobijemo li taj novac, on odlazi

Brozović će od siječnja imati pravo pregovarati sa svima...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. studeni 2021. 10:16

Marcelo Brozović zabio je ključan gol za Inter s kojim je “razoružao Šerifa” i trasirao put ka pobjedi. Hrvatski veznjak bio je prvo ime susreta i zbog kompletno odlične igre, ofenzivno i defenzivno. Osim pogotka, kod kojeg je dvojicu suparnika izbacio lažnjakom, pa pogodio desnom nogom, imao je asistenciju, te niz izvrsnih dodavanja, od toga dvije namještene velike šanse.

Talijani u dvojbi

Pojedini talijanski mediji sad opominju Inter - dajte mu novi ugovor, ma koliko traži! Oko toga bi moglo biti dosta riječi… Prema informacijama koje imamo, iz izvora bliskih vodstvu Intera, Brozović je zatražio ugovor na četiri godine s plaćom šest milijuna eura neto godišnje. Njegov otac Ivan, koji ga sada zastupa, jasno je poručio čelnicima Crno-plavih - to ili ništa, nećemo popustiti ni za godinu, niti za cent!

Marcelo Brozović će 16. studenoga napuniti 29 godina i sljedeći ugovor na koji stavi autogram vidi kao finalni u najboljem razdoblju karijere. Potom će biti samo pitanje koliko će još produžiti igrački vijek, što bi mogao jer nije previše patio od ozljeda. Inter mu je prvo bio voljan ponuditi dvije godine, plus moguću opciju još jedne, ali nakon čvrstog stava obitelji Brozović u klubu su uzeli time-out. Proračun im je osjetno manji i moraji dobro razmisliti. No, takvog igrača neće im biti lako naći... Već su odbili da mu i ovaj put isplate nagradu za produženje vjernosti, kakvu su mu u vidu finog bonusa dali 2018. godine, a sad moraju prelomiti pristaju li na spomenutu godišnju cifru.

image
AFP

Prema informacijama koje su doprle do nas iz Italije Brozovićev otac kazao je Interovim ljudima kako će, ne potpišu li novi ugovor u siječnju, na ljeto otići kao slobodan igrač, te da već ima 5-6 ponuda. I na kraju će zaraditi još više. Brozović od siječnja ima pravo pregovarati sa svima, jer 30. lipnja 2022. mu istječu sve obveze prema prvaku Serie A.

Kandidati u Engleskoj

Brozović želi ostati u Interu, ali gleda svoj interes, a kamo bi mogao? Dogodi li se oproštaj, Engleska se čini kao put. Tamo ima više kandidata. U Moldaviji zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka, ukupno 26. u 257. utakmici za aktualni klub. Nakon susreta je kazao:

- Izborili smo bitnu pobjedu, jer sada sami kontroliramo svoju sudbinu u Ligi prvaka. Igrali smo jako dobro, napadali i nismo dopuštali kontre - rekao je dodajući kako su morali ubrzati igru da bi slomili Šerif.

U nedjelju ih čeka Derby della Madonnina s Milanom.

- Jedino što je bitno u toj utakmici je pobjeda. Svi želimo dati sto posto za nju - konstatirao je.

Pa će već sljedeći dan on i Ivan Perišić biti na okupljanju Vatrenih. Brozović u reprezentaciji ne daje uvijek koliko se očekuje. Sada će njegova igra biti vrlo bitna… (da)

Linker
25. travanj 2024 00:01