Roko Šimić je sve oduševio ove sezone

 DAMIR KRAJAC Cropix
ISTAKNUO I JEDNU ZANIMLJIVOST

Talijani pokazali interes za Roka Šimića, tata Dario otkrio: ‘Rekao sam mu da gleda Pippa Inzaghija...‘

Bivši hrvatski reprezentativac se osvrnuo i na Carla Ancelottija koji danas vodi novo finale LP
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2022. 12:37

U Italiji je jedan od mnogobrojnih medija, specijaliziranih za nogomet, s naglaskom na Serie A, portal - www.ilposticipo.it. Upravo je za njih Dario Šimić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih reprezentativaca, dijete Dinama, čovjek koji je nastupao za oba milanska kluba (Inter i Milan), dao poduži intervju. U njem je progovorio i svom sinu, nogometnom napadaču Roku Šimiću, o vlastitoj karijeri, trenerima...

Počelo je s ratom. Ne u Ukrajini, već o ratu u nas, prije 30 godina.

"Neopisivo. Imao sam 14 godina kada su se oglašavale sirene. Zrakoplovi su letjeli iznad Zagreba, skrivali smo se u skloništima. Srećom, moj grad nije bombardiran puno puta. Proživio sam rat, znam što to znači. Volio bih da se više nikad ne dogodi, bilo je to strašno".

Glede dijela karijere u kojem je igrao u Milanu, a pod ravnanjem trenera Carla Ancelottija, Šimić je rekao.

"Nažalost, često sam bio izostavljen iz prve postave, teško sam pronalazio prostor. Najbolje sam igrao s trojicom u zadnjoj liniji, no Ancelotti je preferirao četvoricu. Izgubio sam svoje mjesto, no adaptirao sam se".

Dario Šimić je dvaput osvajao Ligu prvaka, oba puta s Milanom, a oba puta u zanimljivom trenutku...

"Godine 2003., kada smo igrali finale Lige prvaka u Manchesteru, žena i ja smo čekali rođenje sina Roka. A 2007. isto se dogodilo s našim drugim sinom Nikolasom. Oduševljen sam što su rođenja naših sinova nekako povezana s trijumfima Milana".

Sin Roko, danas oduševljava u majici austrijskog Red Bulla iz Salzburga. Za razliku od oca stopera, Roko je klasična špica, napadač, strijelac.

"Rekao sam mu da gleda snimke Pippa Inzaghija, s kojim sam igrao. Također, preporučio sam mu i gledanje Andrija Ševčenka, Christiana Vierija, brazilskog Ronalda i Kake. Oni su bili prvaci. Roko je rođeni napadač, poručio sam mu da svaki dan izvede nešto izvanredno. Na dobrom je putu".

Povratak opet malo na Ancelottija koji je večeras u akciji, na velikoj sceni. Vodi Real Madrid u finalu Lige prvaka.

"Mislim da će navijači Milana danas navijati za Ancelottija. On je ispisao povijest Milana. Ancelotti ima čarobni štapić. Nitko nije očekivao da će izbaciti PSG, Chelsea i Manchester City. Mora nam reći što je tajna", između ostalog će Dario Šimić za talijanski nogometni portal - ilposticipo.it.

Linker
28. travanj 2024 03:25