ATTILA KISBENEDEK Afp
IZBORILI FINAL FOUR

Talijani slave pobjedu, a Mancini poručuje: ‘Sretan sam, ali zbog drugih stvari ostaje gorak okus u ustima...‘

Aktualni europski prvaci su u izravnom sudaru za prvo mjesto u skupini pobijedili Mađarsku
Piše: SN, HinaObjavljeno: 27. rujan 2022. 00:04

Nakon Hrvatske i Nizozemske plasman na završni turnir Lige nacija, koji će se održati od 14. do 18. lipnja iduće godine, izborila je i reprezentacija Italije.

Aktualni europski prvaci su u izravnom sudaru za prvo mjesto u skupini 3 elitnog razreda Lige nacija u Budimpešti pobijedili Mađarsku sa 2:0.

Mađari su uoči zadnjeg kola imali dva boda više od Italije i bio im je dovoljan bod, no "Azzurri" su Puškaš Arenu napustili s punim plijenom.

Italija je povela u 27. minuti golom Giacoma Raspadorija koji je iskoristio pogrešku domaće obrane. Adam Nagy je neoprezno vratio loptu vrataru Peteru Gulácsiju koji je kratko odbio do napadača Napolija, a ovaj je zabio za 1:0.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

Domaćin je mogao izjednačiti u 45. minuti, pucao je Dominik Szoboszlai, ali je Gianluigi Donnarumma bio spreman. Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 52. minuti kada je Federico Dimarco zabio za 2:0.

Do kraja susreta Mađarska je pokušavala, ali ipak nije uspjela prirediti još jedno iznenađenje. Mađarska je u skupini kod kuće porazila Englesku prvi put u posljednjih 60 godina, potom je slavila na Wembleyju prvi put nakon 1953. godine, te dobila Njemačku u službenoj utakmici nakon 1954. Protiv "Azzurra" ipak nije išlo.

"Igrali smo dobro nekakvih 70 minuta, ali zaista mi se nije svidjelo ono što sam vidio u posljednjih 20. Sretan sam s pobjedom, ali treba držati kontrolu nad utakmica. Nije mi se svidjelo kada su na stisnuli", rekao je u prvoj reakciji za Rai Sport Roberto Mancini.

Nije bilo lako postaviti cilj nekom što ste propustili Svjetsko prvenstvo.

"Važno je da smo do Final Foura stigli po drugi put, ali zbog drugih stvari ostaje gorak okus u ustima", zaključio je

Linker
19. travanj 2024 17:58