PIERO CRUCIATTI Afp
NAIVAN ČIN

Talijani u nevjerici zbog Jovićevog poteza: ‘Večer iz noćne more, ostavio je momčad na cjedilu‘

Pioli je u početku negodovao zbog odluke suca, a kasnije je i on priznao da je Jović pogriješio
Piše: SNObjavljeno: 19. veljača 2024. 14:53

Milan je sinoć poražen na gostovanju kod Monze (4:2), a utakmicu je obilježio izravni crveni karton Luke Jovića koji je rukom u lice udario braniča domaćih Armanda Izza. Prvo mu je pokazan žuti karton, ali nakon pregledane snimke u VAR sobi te glavnog suca na monitoru, odluka je promijenjena u crveni karton.

Nije dugo trebalo čekati na reakcije talijanskih medija koji u nevjerici opisuju ovaj događaj kao "večer iz noćne more" za srpskog napadača.

"Postoji Luka koji počinje i Luka koji počinje s klupe. Potonji bode, grebe, udara, dok prvi rješava utakmice (Salernitana, Udinese i Frosinone). Stvorio je dobru priliku na pola sata, lijepo ubacio Bennaceru, ali je zbog naivnosti ostavio momčad s desetoricom", piše Gazzetta dello Sport.

Iako je trener Milana, Stefano Pioli, u početku negodovao zbog odluke suca, kasnije je i on ipak priznao da je njegov napadač pogriješio.

- To su ozbiljne greške, svi trebamo biti bolji. Ovo je bolan poraz iz kojeg moramo puno naučiti - zaključio je talijanski strateg.

Jovića sada čeka kazna od najviše tri utakmice ovisno o tome kako je glavni sudac okarakterizirao prekršaj. U slučaju "nasilničkog ponašanja" napadač Milana propustit će Atalantu, Lazio i Empoli.

Linker
27. travanj 2024 22:16