CHRISTOF STACHE Afp
SLAVLJE AZZURRA

Talijani u polufinalu! Do odmora izdominirali Belgiju, VAR im poništio gol pa se spašavali na crti

Ljepotica četvrtfinala otišla je na talijansku stranu, šokirala ih ozljeda zvijezde potkraj susreta.
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2021. 23:05

BELGIJA - ITALIJA 1:2 (Lukaku 45'+2' / Barella 31', Insigne 44')

BELGIJA (3-4-2-1): Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (od 70. Chadli, od 74. Praet), Tielemans (od 70. Mertens), Witsel, T. Hazard – De Bruyne, Doku – Lukaku

IZBORNIK: Roberto Martinez

ITALIJA (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (od 80. Emerson) – Barella, Jorginho, Verratti (od 74. Cristante) – Chiesa (od 90+1. Toloi), Immobile (od 75. Belotti), Insigne 7,5 (od 79. Berardi -)

IZBORNIK: Roberto Mancini

MÜNCHEN – Allianz Arena. Gledatelja 12.984. Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija)


Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURA 2-1 pobjedom protiv Belgije u Muenchenu u četvrtfinalu.

Italija je povela 2-0 golovima Nicola Barelle (31') i Lorenza Insignea (44'), a na 2-1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45'+2'-11m).

image
CHRISTOF STACHE Afp

Bolju igru Italija je okrunila vodećim pogotkom u 31. minuti kada belgijska obrana nije uspjela raščistiti situaciju u svom kaznenom prostoru, loptu je osvojio Verratti koji je odmah uposlio Barellu. Mladi veznjak Intera sjajnim se driblingom oslobodio dvojice suparničkih braniča i zatim preciznim udarcem s 10-ak metara svladao Courtoisa.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 44. minuti, Insigne je krenuo u prodor po lijevoj strani, nitko od belgijskih braniča nije mu krenuo u blok, uslijedio je udarac s više od 20 metara koji je odsjeo u suprotnom gornjem kutu nemoćnog belgijskog vratara.

image
STUART FRANKLIN Afp

I kada se činilo da će Italija na poluvrijeme s kapitalnom prednosti, slovenski sudac Vinčič dodijelio je kazneni udarac za Belgiju nakon duela Dokua i Di Lorenza. Njih dvojica međusobno su se držala rukama, Doku je potom izgubio ravnotežu saplevši sam sebe, no VAR se nije aktivirao pa je Lukaku dobio i iskoristio priliku smanjiti na 2-1 s bijele točke.

image
STUART FRANKLIN Afp

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljednji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija.

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyju igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem 11-eraca s 4-2 svladala Švicarsku.


KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89' - Berardi je napravio prekršaj na De Bruyneu u zoni udarca! Izvest će to De Bruyne... ali je Berardi ranije izišao iz bloka i dobit će žuti karton! Ponovit će belgijski veznjak taj slobodan udarac. Odlučio se na ubacivanje, a ne na udarac, izletio je Donnarumma i čini se da se pritom ozlijedio u sudaru s Chiellinijem i Witselom. Sve će biti u redu, međutim dosta je vremena prošlo...

86' - I opet je Doku ispremiješao talijansku obranu, samo je Jorginho ostao dovoljno pribran te je nekako izbacio tu loptu izvan šesnaesterca...

84' - Strašan solo-prodor i udarac Jeremyja Dokua, ali i taj je udarac prohujao iznad gola... krenula je Belgija na sve ili ništa!

79' - Iskoristio je ovaj prekid Roberto Mancini za još dvije zamjene. Umjesto Insignea i ozlijeđenog Spinazzole u igru će Berardi i Emerson.

79' - Ružne scene sada na Allianz Areni... ozlijedio se Spinazzola nakon jednog sprinta za Thorganom Hazardom. Talijanski branič odmah je počeo šepati i pokazao da treba zamjenu, zatim je legao na tlo i počeo ridati u suzama. Navijači su ga pritom 'počastili' zvižducima jer smatraju da krade vrijeme. Dramatično je ovo četvrtfinale u Münchenu...

image
STUART FRANKLIN Afp

74' - Dvostruku zamjenu radi Mancini. Izlaze Verratti i Immobile, priliku će dobiti Bryan Cristante i Andrea Belotti.

73' - NOVI ŠOK ZA BELGIJU! Ozlijedio se Nacer Chadli, igrač koji je ušao prije tri minute... koljeno je u pitanju. Koliko nesreće za belgijsku reprezentaciju... Zamijenit će ga Dennis Praet.

71' - Chadli je fantastično centrirao za Lukakua koji je za centimetar prekratak! Čini se da se pritom možda i ozlijedio Chadli...

70' - Dvostruka zamjena kod Belgije. U igri su Mertens i Chadli umjesto Tielemansa i Meuniera.

69' - Sjajan udarac Insignea i još bolja obrana Courtoisa!

66' - Spinazzola se sad mogao proslaviti! Sjajno se ubacio iz drugoga plana, a onda šutirao pored gola... malo je nedostajalo!

61' - KAKVA ŠANSA ZA BELGIJU! De Bruyne je fantastično ubacio za Lukakua koji s dva metra ne pogađa, Spinazzola je uspio blokirati taj zicer nad zicerima!

image
STUART FRANKLIN Afp

56' - Čini se da je De Bruyne srušio Jorginha u šesnaestercu, ali nije tu bilo niti tihe VAR provjere, iako je možda trebalo...

56' - Kako je brz Jeremy Doku! Opet se sjurio u šesnaesterac i 'zavrnuo' povratnu, ali Donnarumma pokazuje zašto je već godinama u svjetskome vrhu!

52' - Nova šansa za Italiju! Chiesa šalje oštar centaršut prema Immobileu i bilo je to prejako, čini se... nije uspio zahvatiti loptu kako treba talijanski napadač.

47' - Prijete Talijani! Verratti je idealno poslužio Chiesu koji iz koraka šutira s dvadesetak metara - pored vratnice!

46' - Ljute se Belgijci! Marco Verratti, koji već ima žuti karton, radi prekršaj na De Bruyneu... mogao je belgijski ofenzivac povući kontru da ga nije srušio Talijan, bilo je to vrlo neoprezno, no prošao je bez opomene ovog puta Verratti.

46' - Nastavlja se susret na Allianz Areni. Iste postave poslali su na teren Roberto Martinez i Roberto Mancini.

image
ANDREAS GEBERT Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastično prvo poluvrijeme gledali smo u drugom susretu četvrtfinala između Italije i Belgije... Zaprijetili su Belgijci u početku na krilima Lukakua i De Bruynea, ali svaki se put ispriječio fantastični Donnarumma. Talijani su vrlo brzo pohvatali konce te preko Barelle i Insignea došli do velike prednosti od 2:0. Na samom izmaku prvoga dijela Doku je svojom brzinom i požrtvovnošću iznudio kazneni udarac kojim Lukaku vraća tračak nade belgijskoj reprezentaciji. S nestrpljenjem iščekujemo nastavak u Münchenu!

45'+2' - GOOOL! Lukaku je koncentriran i nepogrešivo pogađa za smanjenje vodstva... Belgija - Italija 1:2!

image
MATTHIAS HANGST Afp

45' - JEDANAESTERAC ZA BELGIJU! Doku je prošao kao brzi vlak, a ruši ga Di Lorenzo i slovenski sudac opravdano pokazuje na 'bijelu točku'!

44' - GOOOL! Ovo se ne može obraniti! Insigne je sve napravio sam, izborio se za udarac i zatim s dvadesetak metara 'očistio paučinu' Courtoisovih vrata... Eurogol talijanskog veznjaka za 2:0!

image
CHRISTOF STACHE Afp

41' - Chiesa je strahovito opalio, bio je to precizan i lukav udarac s ruba šesnaesterca, ali prohujao je pored vratnice!

40' - Posjed lopte na strani Talijana, 56 %. Belgijski igrači djeluju pomalo grogirano nakon šokantno primljenog pogotka, a Talijani su preuzeli sve konce igre u ruke.

31' - GOOOL! Dugo je trajala akcija, Immobile je bio u šansi i tražio je najstrožu kaznu, međutim lopta je išla dalje... spetljali su se Belgijci, nisu na vrijeme spriječili opasnost, a Verratti se dokopao tog 'otpatka' i pronašao Barellu koji se (pod prekršajem?) sjajno snalazi i neumoljivo pogađa suprotan kut! Talijani vode 1:0!

image
MATTHIAS HANGST Afp

27' - Uzvraćaju i Talijani! Chiesa je pokušao iskosa, odbio se udarac od bloka, ali snašao se Courtois. Prijeti i Insigne, međutim ide to preko gola...

26' - Nova velika obrana Gigija Donnarumme! Majstorski je Lukaku izvozao talijansku obranu, ciljao je i plasirao udarac u suprotni kut, a talijanski vratar još jednom fenomenalno reagirao!

22' - Sjajan prodor i fantastična obrana! De Bruyne je prošao talijansku obranu i opalio ljevicom, a Donnarumma se ispružio na golu i maestralno skinuo taj pokušaj! Kapa dolje i jednom i drugom...

image
ANDREAS GEBERT Afp

21' - Zanimljivo, samo minutu poslije Tielemans radi prekršaj na Verrattiju te je i on 'požutio'.

20' - Tielemans je jurnuo u kontru, a Verratti ga ruši opravdano dobiva žuti karton.

16' - Uzvraćaju Belgijci! Tielemans je šutirao iz daljine, ali od bloka Jorginha odlazi to u korner.

13' - GOOOL! Ipak ništa od gola! Di Lorenzo je uputio centaršut, ali i Chiellini i Bonucci bili su u zaleđu. Utvrdila je to i VAR provjera.

image
STUART FRANKLIN Afp

8' - Insigne je jednom loptom pokušao pronaći Immobilea, bilo je to preambiciozno.

4' - Novi pokušaj Lukakua! Nije uspio izbjeći ofsajd-zamku, ali sad je već jasno da će mnogo problema zadavati Talijanima robusni napadač...

1' - I odmah je De Bruyne pronašao Lukakua, dobro se snašao belgijski napadač, ali stigao je Donnarumma na vrijeme neutralizirati taj pokušaj.

1' - Počeo je susret na Allianz Areni u Münchenu! Obje momčadi klečale su prije prvog sučeva zvižduka.

image
ANDREAS GEBERT Afp

image
STUART FRANKLIN Afp


image
NAOMI BAKER Afp

20.45: Glavni sudac utakmice bit će 41-godišnji Slovenac Slavko Vinčić.

image
MATTHIAS HANGST Afp

19.50 Stigli su sastavi, za Belgiju od prve minute ipak igra Kevin De Bruyne! Nema Carrasca i Mertensa, igra Doku. Kod Talijana - Chiesa ispred Berardija, vratili su se Di Lorenzo i Chiellini...


Linker
20. travanj 2024 20:41