Sassuolo web
OSTALI BEZ SVEGA

Talijani uzeli velikog talenta za nula eura! Samo je jedan način na koji HR klub može do novca...

Nadareni ofenzivni veznjak se skrasio u Serie A, no njegov dosadašnji klub od toga nema baš ništa!
Piše: damir begovićObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 16:52

Juniorska momčad Cibalije koja je prošloga lipnja trijumfalno promarširala kroz kvalifikacijski ciklus, pa se preko Zadra i Hrvatskog dragovoljca plasirala u Prvu HNL, u elitnom će razredu HR-nogometa toga uzrasta biti lišena kvalitete Borne Knezovića.

Nadareni nogometaš promijenio je klupske boje, nebeskoplavu Cibalijinu zamijenio je zeleno-crnom talijanskog prvoligaša Sassuola. Odnekud je stigla informacija o tome da je transfer 17-godišnjeg nogometaša koji je u Cibaliju stigao 2019. godine iz pleterničke Slavije “težak” 600.000 eura, pa da je slijedom toga Cibalia “u kešu” (a klupski vjerovnici u niskom startu!), no ispostavilo se naposljetku da je posrijedi tek - dezinformacija.

Nadareni ofenzivni veznjak doista se skrasio u spomenutom članu Serie A, no do transfera ipak nije došlo...

Dva uvjeta

- Sassuolo je registrirao Knezovića u statusu amatera što znači da Cibalia nema pravo čak ni na FIFA-inu naknadu za razvoj igrača koja je do 1. srpnja ove godine iznosila 30.000 eura po godini provedenoj u klubu. Od 1. srpnja ona iznosi 30.000 eura po godini, ali samo za prvoligaške klubove, a 10.000 eura za klubove nižih rangova - pojasnila je klupska predsjednica Dea Lasić.

Budući da je Knezović u Cibaliji proveo tri godine, u Genscherovoj 10b mogu računati na 30.000 eura. I to pod dva uvjeta: - Prvo, da Sassuolo s Knezovićem potpiše profesionalni ugovor. I drugo, da se to dogodi do Knezovićeve 23. godine života. U suprotnom, od ove priče u financijskom smislu nemamo ništa - prisnažila je Cibalijina čelnica.

Sve bi bilo drugačije da je Knezović s Cibalijom imao ugovor. Ali - nije. Zašto?

Izmišljena priča

- Stvar je vrlo jednostavna; ugovor mu je bio ponuđen, ali ga naprosto nije želio potpisati. Mi smo tu bili nemoćni - naglašava Goran Meštrović, voditelj Cibalijine škole nogometa.

Cibaliji nakon svega ostaje nada da će Knezović sa Sassuolom potpisati profi-ugovor pa da će u klupsku blagajnu nešto kapnuti. Još ako u međuvremenu Nebeskoplavi steknu status prvoligaša bit će to solidnih 90.000 eura. Transfer od 600.000 eura izmišljena je priča.

Linker
26. travanj 2024 01:57