MATT DUNHAM Afp
REAKCIJE NAKON SPEKTAKLA

Talijani: Vjerovali smo, pobjedu posvećujemo njemu!; Španjolska legenda: Bili smo bolji...

‘Poslao nam je i video prije utakmice, uspjeli smo... Izvukla nas je snaga kolektiva...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2021. 00:25

Jedanaesterci su opet, i ovoga utorka za nekog na Wembleyju bili majka, za nekog maćeha. Italija slavi, Španjolska tuguje, tako je to u nokaut-fazama velikih nogometnih natjecanja. Netko skače do neba, netko bi najradije kući odmah s terena...

Reakcija talijanskog izbornika Roberta Mancinija nakon novog povijesnog uspjeha za Azzurre nije bilo nešto što se dugo čekalo...

- Penali su okrutni. Španjolska je jako teška momčad. Igraju sjajno, a mi nismo igrali onako kako inače igramo. Ali, borili smo se znajući da će biti ovako kako je bilo - rekao je Mancini za RAI Sport pa dodao:

- Stvorili su nam probleme s time što je Ferran Torres igrao lažnu devetku. Ali, kad smo se skupili, nismo previše riskirali niti griješili. Znali smo da su Španjolci majstori posjeda lopte, trebali smo se samo prilagoditi i krenuti u borbu. Nogometne momčadi se i brane i napadaju, ne mogu samo napadati. Ova pobjeda ide mojim momcima, oni su u ovo vjerovali još dok nas nije ni bilo na SP-u u Rusiji. Nije još gotovo, skupit ćemo svu snagu koja nam je ostala i pripremit ćemo se za to finale - zaključio je talijanski strateg.

image
MATT DUNHAM Afp

Javio se nakon utakmice i talijanski junak, Gigio Donnarumma.

- Nije bilo lagano, ali izvukla nas je snaga kolektiva. Uspjeli smo! Nemoguće mi je opisati kako se sada osjećam, želim uživati u ovome sa svojim suigračima. Posvećujem ovu pobjedu Leonardu Spinazzoli, poslao nam je i video prije utakmice - rekao je vratar Azzurra.

S druge strane - konsterniranost zbog ispadanja..

- Šteta. Htjeli smo osvojiti Euro. Bili smo dobri, rekao bih da smo bili i bolji u svakom segmentu igre. Ponosni smo, na kraju to možemo reći - veli Sergio Busquets nakon utakmice.

- Svi su nekako favorizirali Italiju, ali pokazali smo da smo superiorni, s nekolicinom mladih igrača koji su imali samopouzdanje. Vratit ćemo se. Imali smo dominaciju, igrali s loptom, brzo dolazili u reposjed. Ali, to je nogomet i moramo čestitati Italiji - rekao je.

image
FRANK AUGSTEIN Afp

Kakva je njegova budućnost u reprezentaciji?

- Nije ovo vrijeme kada razmišljam o tome. Ovo je vrijeme za biti tužan, ali i ponosan. Mislim na cijelu momčad, doći će vrijeme kada ću odlučiti... - zaključio je veznjak Barcelone.

Linker
08. svibanj 2024 02:47