MARCO BERTORELLO Afp
ODLAZI U MIROVINU

Talijanska legenda prelomila važnu odluku, nakon 18 godina odlučio reći zbogom: ‘Kraj defenzivne ere‘

Profesionalni debi ostvario je 2006. godine u redovima milanskog Intera
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2023. 09:49

Leonardo Bonucci objavio je da će po završetku aktualne sezone završiti profesionalnu nogometnu karijeru. Nada se da će prije odlaska podići naslov pobjednika Europske lige u kojoj je Juventus stigao do polufinala.

- Kada prestanem igrati sljedeće godine bit će to kraj defenzivne ere, rekao je 36-godišnji stoper Juventusa za klupski YouTube kanal.

Aludirao je na taj način na konačni kraj čuvene Juventusove obrambene osovine koju su činili, na vratima Gianluigi Buffon, te braniči Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli i on sam. Oni su godinama bili kralježnica Juventusa, a Bonucci je posljednji ostao u klubu.

image

Leonardo Bonucci

ALBERTO GANDOLFO Nurphoto Via Afp

Profesionalni debi ostvario je 2006. godine u redovima milanskog Intera, a u Juventus je stigao 2010. godine preko Trevisa, Pise, Genoe i Barija. Jednu sezonu proveo je i u Milanu (2017/18), a u dresu talijanske reprezentacije skupio je čak 120 nastupa i zabio je 8 golova.

S Juventusom je osvojio osam naslova talijanskog prvaka, četiri Talijanska kupa, a s ‘Azzurrima‘ naslov europskog prvaka 2020. godine.

Linker
02. svibanj 2024 20:16