JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TRAUMATIČNA EPIZODA

‘Tamo je neljudski pritisak koji dovodi do nasilja, prijetnji obitelji, djeci... Više se ne vraćam‘

Brazilski nogometaš, nekadašnji veznjak Chelseaja, a danas Fulhama, otvorio je dušu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 06. svibanj 2023. 12:12

Otprilike dva mjeseca pred istek ugovora s londonskim Fulhamom, bivši veznjak Chelseaja Willian rekao je u intervjuu za PL Brasil da nema želju vratiti se u domovinu. Willian je kratko boravio u Corinthiansu 2022. godine, a svoju avanturu u Brazilu asocira s ‘neljudskim pritiskom‘ s kojim se suočio u povratku kući.

- To je komplicirana tema jer kad kritiziraš igrača na lopti, kažeš da nije dobro prošao, to se događa. Igrač nije stroj, i on će imati dobrih i loših dana. Ali ponekad navijači ne prihvaćaju loše dane - rekao je Brazilac.

- Ono što vidim u Brazilu ponekad je neljudski pritisak, koji dovodi do nasilja, prijetnji obitelji, djeci... Moram sačuvati svoju obitelj, to je moja najdragocjenija imovina.

Willian je raskinuo ugovor s Corinthiansom u kolovozu 2022. Epizoda je bila traumatična za sportaša, koji kaže da više nikada ne namjerava igrati u Brazilu.

- Ne želim se više nikada vratiti u Brazil. Imao sam tu misao još prije Corinthiansa. Na kraju sam se vratio u klub u kojem sam počeo, ali već sam razmišljao o nastavku karijere do kraja u Europi. I sada svoju karijeru namjeravam završiti ovdje, bilo u Europi, Sjedinjenim Državama ili drugdje. Ako može u Engleskoj, to bi bilo savršeno.

Willian ima ugovor do kraja lipnja s Fulhamom. Zajedno sa sunarodnjacima Andreasom Pereirom i Carlosom Viníciusom njegov klub drži deseto mjesto na ljestvici Premier lige.

Linker
06. svibanj 2024 12:58