AFP
PRIMERA

Teška pobjeda Barcelone

U 26. kolu Primere nogometaši Sportinga iz Gijona su kod Barcelone, za koju nije igrao Leo Messi, do desetak minuta prije kraja imali 1-1 i igrača više, no to nije bilo dovoljno
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2012. 23:37

U 26. kolu Primere nogometaši Sportinga iz Gijona su kod Barcelone, za koju nije igrao Leo Messi, do desetak minuta prije kraja imali 1-1 i igrača više, no to nije bilo dovoljno...

Barcelona se u susretu s pretposljednjom momčadi lige dugo mučila i u prvom poluvremenu, no prava drama za pristalice katalonskog sastava na Camp Nou dogodila se u nastavku. Tri minute prije isteka prvih 45 minuta Iniesta je okrunio terensku nadmoć Barcelone, ali je već u prvoj minuti nastavka Gerard Pique kao zadnji igrač obrane u izglednoj situaciji za postizanje pogotka srušio gostujućeg napadača De las Cuevasa, te zaradio izravan crveni karton. Pique je od povratka u Barcelonu iz Manchester Uniteda četiri puta 'pocrvenio', najviše od svih suigrača, a ovo je bilo i prvo isključenje koje je momčad Pepa Guardiole ove sezone zaradila na svom stadionu.



Barcelona 3-1 Sporting Gijon Highlights... by footyroom

S igračem više Sporting je poravnao preko Barrala koji je odlično utrčao na prvu vratnicu te loptu ubačenu s desnog boka ispred vratara Valdesa ubacio u mrežu.

Guardiolin sastav, za koji zbog pet žutih kartona nije igrao Leo Messi, tada je krenuo o opću ofenzivu, a na zgoditak se čekalo do 79. minute kada je Malijac Seydou Keita lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora. Konačan rezultat postavio je Xavi u 88. minuti.

Recimo da Mate Bilić nije bio niti na klupi gostiju iz Gijona koji s utakmicom više imaju šest bodova manje od Villareala, prve momčadi ispred njih na ljestvici Primere na poziciji koja jamči prvoligaški nogomet i naredne sezone.

Malaga je na gostovanju kod Getafe u zadnjih desetak minuta dvoboja pogocima Toulalana i Cazorle uzela tri boda, dok je Rayo u odličnoj nogometnoj predstavi nadoknadio 0-2 i na kraju slavio s 4-2 na domaćem terenu protiv Racinga. Iako su gosti iz Santandera već u 3. minuti zbog isključenja Tona bili oslabljeni, to im nije smetalo da preko Torrejona u 9. i Colse u 28. minuti šokiraju domaće i povedu 2-0. Ipak, do poluvremena je Michu smanjio na 1-2, a u drugom dijelu je Rayo još jednom preko Michua, te potom Tamuda i Pitija stigao do pobjede. Dvostruki strijelac Rayo Vallecana Michu postao je najbolji strijelac Primere u konkurenciji veznih nogometaša sa 13 pogodaka, a uputio je i najviše udaraca na protivnička vrata u ligi.

Primera, 26. kolo:

Barcelona – Sporting 3-1 (Iniesta 42, Keita 79, Xavi 88 / Barral 49)

Mallorca – Osasuna 1-1 (Nsue 71 / Cejudo 45)

Getafe – Malaga 1-3 (Castro 41 / Eliseu 57, Toulalan 82, Cazorla 90)

Rayo Vallecano – Racing Santander 4-2 (Michu 45, 64, Tamudo 67, Piti 72 / Torrejon 9, Colsa 28)

Redoslijed: 1. Real Madrid 64 (-1), 2. Barcelona 57, 3. Valencija 40 (-19, 4. Malaga 37, 5. Levante 35 (-1), 6. Osasuna 35...

Linker
22. rujan 2024 23:31