OLLY GREENWOOD Afp
POTPUNO ZABORAVLJEN

Teški dani za nekoć najskupljeg Engleza: ‘Bez kluba sam, a djeca misle da ću potpisati za City ili Barcu‘

Bio je najskuplje plaćeni engleski nogometaš, no njegova je karijera krenula nizbrdo
Piše: SNObjavljeno: 17. rujan 2021. 13:31

Početkom 2011. godine, da budemo precizniji, 31. siječnja na zadnji dan prijelaznog roka stavio je svoj potpis na ugovor s Liverpoolom. Iznos plaćen Newcastleu - čak 41 milijun eura! Ok, danas to možda ne zvuči toliko senzacionalno, ali te godine, u tom trenutku, postao je najskuplje plaćeni engleski nogometaš.

Radi se, naravno, o Andyju Carrollu, danas 32 godišnjem napadaču iz Gatesheada koji je u to doba doveden kao zamjena za Fernanda Torresa.

image
PAUL ELLIS Afp

Od Carolla su se, dakle, očekivale velike stvari, no njegova je karijera krenula nizbrdo. U Liverpoolu su vrlo brzo prepoznali da to nije to pa su ga proslijedili u West Ham. Za Čekićare je igrao sve do 2019. kada potpuno besplatno prelazi u svoj Newcastle.

No, danas, Carroll nije ni u Newcastleu. On je, naime, bez kluba...

image
MATTHEW BUNN Dppi Via Afp

"Postoji puno razloga zašto nisam ostao u Newcastleu. Da vam budem iskren, bilo je teško ne igrati u trenucima kad sam mislio da mogu napraviti razliku", priča bivši engleski reprezentativac u razgovoru za The Athletic.

Carroll i dalje svakodnevno trenera i napeto čeka novu priliku, a čeka je i njegova obitelj koja ga želi ponovno vidjeti na travnjaku.

"Moja djeca misle da ću potpisati za Manchester City ili Barcelona, a svi znamo da se to neće dogoditi, ali pritišću me da pronađem klub. To i želim, želim igrati pred svojom obitelji! Želim pobjeđivati u utakmicama, a moja strast i dalje je ista", zaključuje Carroll koji je, ponovimo, 2011. bio najskuplji engleski nogometaš...

image
Andy Carroll i Slaven Bilić
IAN KINGTON Afp

image
CATHERINE IVILL Afp

Linker
20. travanj 2024 14:04