Igor Štimac i Sunil Chhetri
 AMLAN BISWAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amlan Biswas/Zuma Press/Profimedia
RUŠI SVE REKORDE

Teško da ste za njega čuli, a čovjek je uz bok Messiju i Ronaldu! Trpa kao lud, trenira ga bivši Vatreni

Indijski napadač Sunil Chhetri zabio je svoj 77. gol za reprezentaciju što ga je lansiralo u vrh
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2021. 16:17

Indija, koju vodi nekadašnji hrvatski izbornik Igor Štimac, je u nedjelju s 1:0 na gostovanju pobijedila Nepal, a gol je zabio 37-godišnji Sunil Chhetri. Ako niste Indijac i baš jako zagriženi nogometni fanatik, vrlo vjerojatno vam Sunil Chhetri ne zvuči poznato, a ne veseli vas pretjerano ni tri boda Indije, ali za indijskog napadača se veže jedan vrlo zanimljiv podatak.

Naime, Chhetri se tim golom Nepalu izjednačio s Peleom i Alijem Mabkhoutom na ljestvici najboljih strijelaca u dresu reprezentacije, a ispred njega su od aktivnih igrača samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Gol koji je zabio Nepalu bio je 77. u njegovoj reprezentativnoj karijeri, a Messi ih ima 80, a Ronaldo 112.

Chhetri i Mabkhout će se ipak morati malo potruditi da stignu Ronalda i postanu najbolji strijelci u povijesti, a teško će doći i do titule najboljeg strijelca Azije jer tu primat ima iranski napadač Ali Daei koji je zabio 109 golova u karijeri.

Razlog zašto vjerojatno niste čuli za našeg indijskog junaka je taj što je Chhettri većinu karijere proveo u indijskoj Super ligi. As Igora Štimca trenutno igra za Bengaluru, a osim u svojoj domovini igrao je i za Kansas City Wizards za koje je upisao tek jedan nastup u Kupu, te za Sportingovu B ekipu u portugalskoj drugoj ligi.

Iako mu karijera možda ne djeluje impresivno, 37-godišnjak je po broju golova daleko prvi kada govorimo o reprezentaciji. Idući na listi indijske reprezentacije ima i više nego upola manje golova na kontu pa će Igor Štimac biti u velikim problemima kad se Chhetri odluči umiroviti.

Linker
26. travanj 2024 05:06