TOM DUBRAVEC/ CROPIX
PLES KUGLICA

Težak protivnik Osijeku, Hajduk protiv Kazahstanaca, u Rijeku možda dolazi čuvena Gzira United

Hrvatski klubovi saznali su svoje protivnike u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu
Piše: Hina, SNObjavljeno: 16. lipanj 2021. 14:22

Hrvatski klubovi Osijek, Rijeka i Hajduk doznali su suparnike u drugom pretkolu Konferencijske lige, novog UEFA-inog natjecanja.

Hrvatski doprvak Osijek će igrati protiv poljskog Pogon Szczecina za kojeg brani bivši golman Hajduka Dante Stipica. Prva utakmica je 22. srpnja na stadionu Miejski im. Floriana Krygiera u Szczecinu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Osijeku.

Hajduk će igrati protiv kazahstanskog Tobola. Prva utakmica igrat će se 22. srpnja na Poljudu, a uzvratni susret na rasporedu je 29. srpnja u Kostanaju.

Nogometaši Rijeke u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika ogleda Santa Julije iz Andore i malteške Gzire koju hrvatska nogometna javnost itekako dobro poznaje po tome što je prije dvije godine senzacionalno izbacila Hajduk iz Europa lige. Prvi ogled na rasporedu je 22. srpnja i Rijeka će gostovati, a uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije.

Hrvatski prvak Dinamo u slučaju poraza od islandskog Valura na startu kvalifikacija Lige prvaka seli u Konferencijsku ligu, a tada bi igrao u 2. pretkolu protiv poraženog iz susreta norveškog Bodo/Glimta i poljske Legije.

Linker
25. travanj 2024 12:42