Jose Breton/nurphoto/shutterstoc/shutterstock Editorial/profimedia
BILO JE I SUZA

Težak udarac za Barcelonu, ostali bez dvije zvijezde pred ključnu utakmicu: ‘Ne izgleda dobro‘

Frenkie de Jong i Pedri ozlijedili su se u utakmici protiv Athletica, a Xavi nije optimističan
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 04. ožujak 2024. 08:21

Barceloninim nevoljama nema kraja. U utakmici 27. kola La lige Katalonci su propustili kapitalizirati neodlučen rezultat Real Madrida (2:2 protiv Valencije) i odigrali bez pogodaka s Athletic Bilbaom.

Još ozbiljnije vijesti od neodlučenog rezultata su dvije ozljede ključnih igrača, Frenkieja de Jonga i Pedrija. U 26. minuti utakmice Nizozemac je napustio teren na vozilima, a navodno se radilo o ozlijedi gležnja.

Tek nakon obavljenih pretraga moći će se dati točnija dijagnoza i prognoza, no prve procjene upućivale su na uganuće drugog stupnja, što bi moglo značiti izbivanje od minimalno mjesec dana. Prema AS-u, radi se o istom gležnju koji je već ozlijedio ove sezone i zbog kojeg je četiri tjedna izbivao s terena.

Na samom kraju prvog dijela ista je sudbina zadesila i mladog Španjolca. Njegov slučaj je navodno još više zabrinjavajući jer se radi o ozljedi mišića koju je sam prouzročio. Pri izlasku s terena Pedri je bio potišten, a na klupi je i zaplakao. Ukazuje se da se radi o ozljedi desne natkoljenice, gdje je ove sezone imao već dvije ozljede.

- Ozljede Pedrija i de Jonga ne izgledaju dobro, nažalost. Čini se da su ozbiljne. Tužni smo, jer mislim da će izbivati ​​neko vrijeme - rekao je Xavi nakon utakmice.

Veliki je to udarac za Barcelonu ususret uzvratnoj utakmici Lige prvaka protiv Napolija, za koju gotovo sigurno spomenuti dvojac neće konkurirati.

Linker
28. travanj 2024 03:28