Dinamo - PAOK

 DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA ZA PRVAKA

Težak udarac za PAOK uoči uzvrata s Dinamom: Izgubili gradski derbi, Vida i Ljubičić preuzeli vrh

Dok je Jakirović odmorio gotovo sve prvotimce, Lucescu je praktički ‘prekopirao‘ početnih 11
Piše: SN/HINAObjavljeno: 10. ožujak 2024. 22:10

Nogometaši PAOK-a izgubili su 0:1 od Arisa u prvom kolu grčke lige za prvaka. Poraz u gradskom derbiju stiže samo četiri dana uoči uzvratne utakmice s Dinamom i slovi za neugodan udarac, tim više što je AEK preuzeo prvo mjesto sa 62 boda, odnosno dva više nego što je PAOK prenio u ovu fazu prvenstva.

Jedini pogodak u solunskom derbiju zabio je Loren Moron u 37. minuti. Treba istaknuti i da je trener PAOK-a Razvan Lucescu napravio tek dvije izmjene u odnosu na prethodni susret s Dinamom, dok je Sergej Jakirović u srazu sa Slaven Belupom (5:2) u većoj ili manjoj mjeri odmorio gotovo sve prvotimce.

Za PAOK je branio Kotarski, u defenzivnom redu bili su Otto, Kedziora, Koulierakis i Baba Rahman, u vezi Meite i Antonio (na Maksimiru startao Ozdoev), ispred njih Živković, Murg (a ne Konstantelias) i Taison te u špici Thomas. No, nije to bilo dovoljno za bilo kakav plijen za domaćine s Toumbe.

PAOK je ovim porazom ispustio prvo mjesto ljestvice nakon što je AEK bio uvjerljivi protiv Lamije.

Atenski sastav je slavio sa 4-0 uz dva gola Levija Garcije (88, 90+3), a među strijelce su se upisali i Alexander Callens (45+2), te Ezequiel Ponce (68). Za AEK je cijeli susret igrao Domagoj Vida, dok je Robert Ljubičić ušao u igru u 79. minuti asistiravši za zadnji gol na utakmici.

Veliki derbi je odigran u Pireju gdje je Panathinaikos kao gost pobijedio Olympiakos s 3-1.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Daniela Podencea, no Pao je okrenuo rezultat golovima Anastasiosa Bakasetasa (41), Fotisa Ioannidisa (45+4, 70). Tin Jedvaj nije nastupio za Panathinaikos.

Na ljestvici vodi AEK sa 62 boda, PAOK ima 60, Panathinaikos 59, a Olympiakos 57 bodova. Aris je peti s 45 bodova, a posljednje, šesto mjesto u Ligi za prvaka drži Lamija s 34 boda.

Linker
27. travanj 2024 06:56