FRANCK FIFE Afp
SLUŽBENA POTVRDA

Težak udarac za Superligu! Dva velikana europskog nogometa odbila sudjelovati u novom natjecanju!

Tri su jaka europska kluba odbila Superligu kao koncept nove budućnosti nogometa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2021. 12:45

Osnivanje europske nogometne Superlige nisu svi jednako dobro prihvatili. Čak niti među jakim, bogatim klubovima koji bi po njihovom ugledu trebali biti dio tog elitnog natjecanja.

Njemački mediji izvještavaju da su tamošnji najjači klubovi, dortmundska Borussia, Bayern i RB Leipzig odbili sudjelovanje u ligi koja je osnovana u nedjelju navečer kako bi oponirala UEFA-inim klupskim natjecanjima. Europska Superliga bi podsjetimo, trebala krenuti u kolovozu, a njeni sudionici, odnosno klubovi-osnivači su Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Neće se Superligi navodno priključiti niti francuski prvak PSG, a Borussia je već potvrdila istu namjeru.

- Naš klub planira nastaviti natjecanje u Ligi prvaka. Ideju o tome da budemo osnivači Superlige smo odbili - rekao je Hans-Joachim Watzke, prvi čovjek Borussije, i poručio da isto razmišlja i Bayern.

Nije poznato tko bi trebao zamijeniti tri kluba koja su, očito u mislima osnivača već bila planirana. Podsjetimo, Borussia, Bayern i PSG trebali su se priključiti 12-orici klubova koji su osnovali novo natjecanje. Preostalih pet klubova, odnosno onoliko koliko će preostajati do brojke od 20 sudionika Superlige trebali bi se popuniti kroz kvalifikacije ili nacionalna prvenstva. O tim tehničkim detaljima još će se razgovarati.

Linker
25. travanj 2024 11:21