StoryEditor
 EZEQUIEL BECERRA
PORUKA SVIJETU

Thierry Henry izveo šou o kojem priča cijela Amerika: ‘Svi znate zašto sam to napravio!‘

Jedan od onih koji je snažno podržao pokret je i legendarni francuski nogometaš Thierry Henry
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2020. 10:53

Iako je koronavirus i dalje prisutan, život se polako počeo vraćati u normalu, a sukladno tome i sportaši na sportska borilišta. Američki MLS jedna je od liga koja će takaođer uskoro krenuti s natjecanjem, a tom je prigodom organiziran i turnir po nazivom MLS is Back. Tamošnji klubovi okupili su se u u Disney Worldu u Floridi, a već prve utakmice obilježile su poruke podrške pokretu Black Lives Matter.

Jedan od onih koji je snažno podržao pokret je i legendarni francuski nogometaš Thierry Henry koji trenutačno obnaša funkciju trenera Montreal Impacta. Uoči početka utakmice Henry je kleknuo na travnjak na točno osam minuta i 46 sekundi.

To je ujedno i vrijeme koliko je policajac Derek Chauvin držao koljeno na vratu tragično preminulog tamnoputog Georgea Floyda čija je smrt pokrenula lavinu prosvjeda diljem SAD-a koji pozivaju na rasnu jednakost.

- Kleknuo sam na osam minuta i 46 sekundi, mislim da znate i zašto. Time sam pokazao podršku pokretu. To je sve, jednostavno - objasnio je Henry nakon utakmice koju je Montreal izgubio 1:0.

Linker
10. srpanj 2020 11:12