Thomas Müller

 LUKAS BARTH Afp
PRVI U POVIJESTI

Thomas Müller izveo ‘nemogući podvig‘ pa oduševio komentarom: ‘Da sam izbornik, računao bi na - mene‘

Inače, simpatični Nijemac je jedini igrač koji je čak 12 puta osvojio Bundesligu
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 03. veljača 2024. 22:32

Napadač Bayern Münchena Thomas Müller upisao je protiv Borussije M‘gladbach svoju 500. pobjedu u dresu njemačkog velikana. Postao je time prvi igrač kojem je u dresu Bavaraca to pošlo za rukom.

- Valjda ih je premalo za utakmice koje smo trebali dobiti - našalio se Müller nakon 3:1 pobjede protiv trinaestoplasirane ekipe Bundeslige.

Müller je za momčad iz Münchena ukupno odigrao 689 utakmica u kojima je upisao 237 golova i 264 asistencije.

- Statistike me ne zanimaju. Znam, to je okrugla brojka. Dali su mi cvijeće, čestitali su mi, ali ono što mi je stvarno važno je da sljedeći tjedan igramo protiv Bayer Leverkusena - rekao je.

Müller je unatoč tome što je brojne ovosezonske utakmice započeo s klupe susret s Borussijom M‘gladbach odigrao od prve minute te pokazao da se na njega itekako može računati. Asistirao je za prvi gol te sudjelovao u trećem golu svoje momčadi izazvavši pogrešku vratara Moritza Nicolasa.

Nijemac je jedini igrač koji je čak 12 puta osvojio Bundesligu. Osim toga u dresu Bavaraca upisao je i dvije Lige prvaka te šest naslova Njemačkog kupa dok je u dresu njemačke reprezentacije osvojio Svjetsko prvenstvo.

- Da sam ja izbornik, računao bi na mene - rekao je Müller i potvrdio da očekuje poziv izbornika za ovogodišnje Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Linker
28. travanj 2024 03:33