AP
DOBIO PACKU

Thorsten Fink: Badelj više nema samopouzdanja i gubi previše lopti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2013. 22:52

Njemački magazin Kicker posvetio je u novom broju članak hrvatskom nogometašu Milanu Badelju i njegovom značajnom padu forme u proljetnom dijelu Bundeslige...

Veznjak HSV-a i sam je priznao da nije zadovoljan svojim igrama u posljednje vrijeme.

- Praktički nisam imao odmora između nastupa na Europskom prvenstvu prošle godine i kvalifikacija Lige prvaka s Dinamom - objasnio je 24-godišnji Badelj razloge svojeg fizičkog pada.

Kicker, međutim, piše da je glavni uzrok njegovom padu forme promjene sustava igre HSV-a. Otkad je momčad Thorstena Finka počela igrati s tzv. dijamantom u veznom redu, Badelj je jedini defenzivni veznjak u sastavu, a takva mu uloga očito ne odgovara. Kicker navodi da je prosjek ocjena našeg nogometaša bio 3.80 dok je igrao ofenzivnije, a sada se srozao na 4.37 (ocjene od najslabije jedinice do najbolje šestice). Uz to, navodi magazin, tehnički nadareni Badelj na novoj poziciji puno teže može prikriti svoj manjak brzine.

- U ovom trenutku to nije Milan kakvog znamo. Više nema samopouzdanja i gubi previše laganih lopti - kazao je Fink koji ipak ne namjerava Badelja gurnuti na klupu u subotnjem dvoboju protiv Greuther Fürtha.

- To je utakmica u kojoj ćemo imati veliki posjed lopte i treba mi tehnički jak igrač na terenu. Milan će dobiti priliku da se dokaže - dodao je Fink.

Badelj nije želio govoriti o tome odgovara li mu trenutni sustav igre, samo je za kraj poručio:

- Znam da je za momčad važno da ponovno počnem igrati kao u jesenskom dijelu.

Linker
22. rujan 2024 09:43