Anatolij Timoščuk

 AFP
PLJUŠTE KRITIKE

‘Ti si gnjida!‘ Slavni Ukrajinac na žestokom udaru, ovaj potez će mu teško oprostiti: ‘Više nisi legenda‘

Bivši kapetan navukao je bijes sunarodnjaka, a lista onih koji se javljaju raste iz dana u dan
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2022. 10:44

Odluka nekadašnjeg kapetana ukrajinske reprezentacije Anatolija Timoščuka da nastavi svoj rad u Zenitu u kojem posljednjih pet godina obnaša ulogu pomoćnog trenera navukla je bijes kod dijela njegovih sunarodnjaka.

Nedavno smo još pisali o tome kako ga je prozvao nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko, a sada se u kritikama i napadima priključilo još nekoliko poznatih imena iz ukrajinskog nogometa.

"Kao što je rekao Ševčenko, prijateljska gnjida je gora od moskovskih ušiju. A ovo je ukrajinska gnjida. Kako kažu, s takvim gnjidama neprijatelji vam nisu potrebni", rekao je Grigorij Kozlovskij, predsjednik nogometnog kluba FC Rukh.

image

Anatolij Timoščuk

EXPA/ SPORTIDA/ VID PONIKVAR/AVALON/PROFIMEDIA

Udaru se priključio i Ruslan Malinovskij, veznjak Atalante i ukrajinske nogometne reprezentacije.

"Ne znam što je s Timoščukom, to je pitanje za njega. Teško je to komentirati, ali je čudno da nije progovorio. Mislim da ovo nije u redu. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog nogometa. Njegova postignuća sada su zaboravljena."

Oleksandr Alijev, još jedan bivši suigrač Anatolija Timoščuka, nazvao je nekadašnjeg kapetana reprezentacije "izdajnikom".

"Ti si naš ukrajinski domoljub. Ili si zastavu na obraz crtao samo kako bi se pokazao? - Pita se Alijev.

Bivši kapetan Ukrajine Timoščuk je u karijeri igrao za Volyn, Šahtar Donjeck, Zenit, Bayern i Kairat, a za reprezentaciju je upisao čak 144 nastupa pritom zabivši četiri gola. Danas, kao što smo i ranije naveli, radi kao pomoćni trener u ruskom velikanu čiji dres nosi i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Linker
06. svibanj 2024 06:20