MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
DVOBOJ DRUGIH MOMČADI

Tjedan uoči derbija Osijek i Dinamo imali vatrenu uvertiru! Golovi padali u nadoknadama, tresla se greda

Osijekov napadač je impresionirao, domaćin može žaliti za trobodom u sjajnoj utakmici.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 19:48

OSIJEK II - DINAMO II 1:1 (Branšteter 45+1' / Laća 90+1')

Osijek - Stadion Gradski vrt. Gledatelja:200.

Sudac: Ante Jurić (Split). Pomoćnici: Pavić i Sarić. Četvrti sudac: Cindrić. Delegat: Matanić.

OSIJEK II: Kolić - Alexander, Barišić, Bakula (od 73. Burčul), Cvijanović - Stranput, Hanuljak, Pudić (od 46. Mikolčić) - Omerović (od 46. Ajazi), Branšteter (od 58. Bukvić), Kuprešak (od 89. Baković). Trener: Tomislav Radotić.

DINAMO II: Čavlina - Gyamfi, Katinić, Kim, Brekalo (od 60. Crnac) - Vasilj, Tomek (od 83. Vukotić), Baturina - Šaranić (od 60. Duvnjak), Svržnjak (od 83. Laća), Rozić (od 72. Rukavina). Trener: Igor Cvitanović.

Žuti kartoni: Hanuljak 27. preoštar start, Barišić 30. preoštar start, Bukvić 64. prekršaj, Cvijanović 69. preoštar start Vukotić 90+3. preoštar start.

Nametnuo se gostujući sastav od početka igre. Visoko je pritisnuo obranu Osijeka II, a već na isteku druge minute stasiti je Rozić opasno udarcem nogom u donji desni kut zaprijetio domaćem vrataru, ali od svega je na kraju dobio samo udarac iz kuta. Osječani ni nakon petnaestak minuta igre nisu uspjeli uspostaviti ravnotežu u sredini igrališta. Dinamovci su u potpunosti kontrolirali sve događaje i onemogućili svojim domaćinima čak i prelazak na svoju polovicu igrališta. Doduše nije im protivnik osobito komplicirao obrambene zadaće, ali, činjenica je, sve što se događalo bilo je pred njihovim kaznenim prostorom.

Dinamo II je dominirao, a njegovi su vezni igrači predvođeni Baturinom imali više ideje u organizaciji igre zbog čega Osječanima nije preostalo ništa drugo do nadati se da će dočekati neku prigodu za vlastiti kontranapad. U mirnom razvoju situacije i korektnoj igri prvi je požutio domaći vezist Hanuljak, opravdano, a učinio je pri tome onaj tzv profesionalni prekršaj gotovo na polovici igrališta spričavajući brz kontranapad Dinama II. Ubrzo je isto učinio i Barišić, u 30. minuti, pa je i on zaradio javnu opomenu.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Učinilo se u jednom trenutku kako se igra u potpunosti umrtvila, odnosom snaga uravnotežila, a onda je Osijek II došao u izglednu prigodu. Branšteter je prevario Gyamfija na lijevoj strani pa poslužio Kuprešaka kojeg Brekalo nije uspio blokirati ali udarac domaćeg napadača nije pronašao put lopti u vrata. Uzvratio je na drugoj strani, gotovo u istoj 40. minuti Baturina, ali on je s četrnaest metara pucao previsoko pa ni posla za domaćeg vratara nije bilo.

Ipak, mreža se bar jednom zatresla. U prvoj od dvije minute sudačke nadoknade izgubljenog vremena sjevnula je kontra Osijeka II koju je poveo Hanuljak odličnim dodavanjem do Branštetera a ovaj s dvadeset metara snažnim udarcem pogodio mrežu u donjem lijevom kutu iznenađenog i nemoćnog u reakciji vratara Čavline. Bio je to istinski velemajstorski potez Osijekovog napadača koji je u prvom kolu ovog prvenstva, tjedan ranije, polučio hat trick u pobjedi mladih Bijelo-plavih na gostovanju u Sesvetama.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

U 52. minuti Kuprešak je utrčao iz drugog plana a nakon što je Cvijanović ubacio loptu koju je propustio Branšteter snažnim je udarcem s desne strane poluvisoko uzdrmao desnu vratnicu gostiju. Na žalost u 58. minuti igru je napustio do tog trenutka najbolji pojedinac utakmice Luka Branšteter zbog ozljede. Bila je to iznuđena izmjena, a i inače su treneri obje momčadi izjmjenama tražili boljitak igre svojih momčadi. Pronašao je Igor Cvitanović jer je Laća u drugoj minuti sudačke nadoknade lijepim udarcem savladao Kolića. Mogao je Osijek II ubrzo opet do rezultatske prednosti, ali Bakovićev je udarac nogom loptu odnio na gredu.

Linker
25. travanj 2024 16:25