OSCAR DEL POZO
NEMORALNA PONUDA

Tko bi ovo odbio? Bivši klub Zlatka Dalića Diegu Costi nudi bogatstvo! Taj novac mnogi mogu samo sanjati

Iako želi u natrag u englesku Premier ligu, pred njim je ponuda koja će mu dati misliti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2021. 17:45

Polako se zahuktava zimski prijelazni rok. U mnogim europskim zemljama on je otpočeo u trenutku u kojem i 2021. godina, a negdje kreće tek sredinom siječnja, kao što je to slučaj u HNL-u. Ipak, svugdje se planiraju zimska preslagivanja, a uvijek zanimljiv materijal nude zemlje s bliskog ili dalekog Istoka.

Tamo je sustav dovođenja igrača iz europskih klubova ipak nešto drugačiji. Kinezi ili u ovom slučaju Arapi, ne libe se iskrcati pravo bogatstvo za igrača koji je - taj, po njihovom ukusu.

Konkretno, Diego Costa mogao bi postati igrač saudijskog Al Hilala. Iako su mu tek 32 godine, što znači da još nije u kategoriji veterana, teško će odbiti ovu ponudu. Naime, Saudijci ga žele u svojim redovima za sljedeće dvije i pol sezone, dakle do ljeta 2023. i to uz plaću od sedam milijuna eura godišnje. To će teško odbiti, iako saudijska liga možda i nije mjesto gdje bi ovaj igrač madridskog Atletica želio nastaviti karijeru.

Ona mu je isprepletena igrama u Atleticu, u kojem ove sezone nije standardan u planovima kod Diega Simeonea pa već traži novi angažman. Izrazio je želju za povratkom u Premier ligu gdje je već nastupao za Chelsea, a žele ga i iz Turske. Međutim, klub kojeg su svojedobno vodili hrvatski izbornici Mirko Jozić i Zlatko Dalić te Zoran Mamić, postao je najkonkretniji u obavljanju posla.

Klub inače sada vodi rumunjski stručnjak Razvan Lucescu, a od jačih igrača tamo su talijanski veznjak Sebastian Giovinco i francuski napadač Bafetimbi Gomis.

Linker
26. travanj 2024 07:30