UTAKMICA ŽIVOTA
UTAKMICA ŽIVOTA

Tko će dobiti priliku za sjaj u HNL-u? Asanović pred sraz s mladim Vatrenima: ‘Ovi dečki su fenomenalni‘

Još samo dva dana preostala su do odluke, a atmosfera u opatijskom kampu je na vrhuncu ozbiljnosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2021. 17:05

Sve je napetije i uzbudljivije u Opatiji. Nogometno-zabavni show ‘Utakmica života’ ulazi u završnu fazu, još su samo dva dana do onog odlučujućeg 2. lipnja kad ćemo dobiti pobjednika koji će postati nogometni profesionalac i potpisati ugovor s Goricom. Naravno, što se boravak u kampu približava svom kraju, tako je i veći stres za sve kandidate koji su preostali, svi s nestrpljenjem očekuju koja će imena šef cijele priče Aljoša Asanović izdiktirati za ogled s U-20 reprezentacijom Hrvatske. Ti dečki koji će biti u udarnih jedanaest se bore za glavnu nagradu.

- Sad smo već pred konačnom odlukom, stvari oko izbora su mnogo jasnije, već imamo sliku onih koji bi mogli ući u borbu za pobjednika. Naravno, ništa još nije odlučeno, ali polako se stvari kristaliziraju. Na kraju svi nestrpljivo čekamo tu utakmicu s mladom U-20 reprezentacijom u Velikoj Gorici, 2. lipnja da vidimo što smo napravili - kaže nam Asanović

Krug se suzio

Veli nam da je show sad u onoj svojoj maksimalno ozbiljnoj fazi.

- Radilo se zaista dobro, sad ćemo odlučiti koga ćemo izabrati za tu utakmicu i kako će sve to izgledati na terenu. Naravno, sve se na kraju svodi na pobjednika, dečka koji će potpisati ugovor i postati nogometni profesionalac. Krug se suzio, iako je na koncu utakmica najbolji pokazatelj svega. Možda na utakmici iskoči netko tko nam je u datom trenutku promaknuo ispod radara. Sve će odlučiti zadnja utakmica.

image
UTAKMICA ŽIVOTA

Kako bi opisao svoje iskustvo u radu s tim dečkima koji su u opatijskom kampu?

- Sve što je vezano za nogomet je iskustvo. Uvijek učiš, čak i na ovoj razini vidiš koliko je velika zaljubljenost u nogomet. Svi ovi dečki koji su ovdje obožavaju nogomet i zaista je poseban gušt vidjeti ih koliko se trude i s kakvom ozbiljnošću i predanošću treniraju. Ovo je zapravo velika nogometna borba, ti dečki imaju priliku iz ničega doći do nečeg. Meni je to zapravo fascinantno.

Ovo nije surovi biznis

Priča kako su ga svi kandidati zapravo oduševili u ovom reality showu.

- Svi ti momci se ponašaju fenomenalno od prvog dana. Bili su maksimalnmo profesionalni, iskreni, otvoreni... Pravi je užitak raditi s takvim momcima, u očima im vidjeti kako upijaju svaki savjet, svaku sugestiju, kako žele napredovati, bili bolji, učiti.... Međutim, isto tako dobiješ jednu drukčiju sliku ljudi koji nisu zarobljeni u surovom profesionalizmu. Vidiš da se tu ne radi o surovom biznisu, iako se na kraju kao glavna nagrada dobiva - profesionalni ugovor. Ali sva ta priča je mnogo toplija, iskrenija.

image
UTAKMICA ŽIVOTA

Kaže nam da se s ovakim radom na drukčijoj razni dobije i drukčija dimenzija.

- Svih ovih dana smo vidjeli da su momci daleko od profesionalmog nogometa, ali njihova vjera da mogu postati profesionalci je ogromna. Njihova želja zaista impresionira, toliko je snažna da je to na neki način zapravo nevjerojatno. Da, mogućnosti i talent su neka druga priča, ali kad vidiš da nude na svakom treningu maksimum svog znanja i truda, radostan si, veseo, imaš neograničenu želju pomoći im. Impresionira i njihova strpljivost. Sve to mi je dalo sliku jednog drukčijeg nogometa, nogometa u kojem se zaista uživa - zaključio je Aljoša Asanović

Naravno, posljednju veliku borbu za ulazak u udarnih jedanaest možete gledati na drugom programu HTV-a u udarnom terminu u 20.05 sati. Svakako to nemojte propustiti, jer se u ovim posljednjim epizodama sve rješava, postaje definitivno uzbudljivo. Tko će na kraju postati veliki pobjednik, tko će uzeti sve?

Linker
03. svibanj 2024 23:10