Dominik Livaković

 DAMIR KRAJAC Cropix
TROFEJ NOGOMETAŠ

Tko je bio najbolji hrvatski vratar u protekloj sezoni: Hoće li se Livaković i dalje zadržati na tronu?

Hoće li Ivica Ivušić i Nediljko Labrović uspjeti s trona skinuti jedinicu Vatrenih?
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2024. 09:47

Tko je bio najbolji hrvatski vratar u protekloj sezoni? Odgovor na to pitanje dobit ćemo u nedjelju kada ćemo saznati pobjednika 12. po redu izbora HUNS-a. Hoće li Ivica Ivušić i Nediljko Labrović uspjeti s trona skinuti Dominika Livakovića?

DOMINIK LIVAKOVIĆ (Fenerbahče)

Godinama daleko najbolji golman Hrvatske, samo ga ozljeda može zaustaviti da bude “jedinica” Vatrenih na Euru. Livaković je i u Fenerbahčeu potvrdio koliko je sjajan golman.

U 46 nastupa za Fener primio je 46 golova, a čak 20 puta završio je utakmicu bez primljenog gola. Livaković brani naslov najboljeg golmana Hrvatske u izboru HUNS-a i konkurentima neće biti nimalo lagano srušiti ga. Ne samo ove sezone, nego i sljedećih jer tek mu je 29 godina.

Vidjet ćemo gdje će braniti na ljeto jer priča se da bi mogao napustiti Fener.

IVICA IVUŠIĆ (Pafos)

Ivušić je prije nekoliko dana s Pafosom osvojio Ciparski kup i tako zaokružio još jednu sjajnu sezonu. Branio je za klub u ukupno 42 utakmice u kojima je primio 35 golova, a 15 puta imao je čistu mrežu. Zanimljivo je da u Kupu u pet utakmica nije primio gol.

Već je Ivušić u nekoliko navrata pokazao kako i reprezentacija u njemu ima iznimno pouzdanog golmana. Nakon što je na turniru u Egiptu protiv Tunisa u raspucavanju penala čak tri puta bio uspješan, jasno je da su mu akcije dodatno narasle.

NEDILJKO LABROVIĆ (Rijeka)

Golman Rijeke imao je sjajnu sezonu. Branio je u 41 utakmici, primio 35 golova, a 20 puta nije na utakmici primio gol. Labrović ima tek 24 godine, pet je godina mlađi od Livakovića i Ivušića, a ima puno utakmica u nogama i neupitna je perspektiva.

U Rijeci je već dugo neprikosnoven na vratima i ide u skupinu golmana koji će teško napraviti kiks. Labrović će biti i na Euru, vjerojatno u statusu trećeg golmana. Teško ćemo ga na ljeto gledati u dresu Rijeke, ali i u našoj ligi, budućoi da ga mnogi klubovi žele vidjeti u svoj svlačionici.

Pobjednika saznajemo u nedjelju, a koga biste vi željeli vidjeti na vrhu? Recite nam u anketi.

Linker
23. svibanj 2024 09:47