Robert Kožar Čarli
 Facebook
AS IZ POGONA ZA PARKET

Tko je misteriozni Čarli koji već danima prijeti Dinamu i modroj zvijezdi: ‘Ja navijam za svoj džep!‘

Čarli je postao nacionalno poznat nakon klupske ‘prijetnje‘ Petkoviću na društvenim mrežama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. rujan 2020. 17:25

''Petkoviću Bruno, spavaš li mirno?! Čeka te pakao jer mi imamo Čarlija!'', tako je glasila objava NK Ferdinandovca na društvenim mrežama četiri dana prije dolaska Dinama, uz prigodnu foto-montažu. Nije dugo trebalo čekati na Petkovićev odgovor: ''Momci probat ću se dić bar do 30 % da me ne strpa Čarli u džep''.


Naravno, tu su prepisku prenijeli mnogi hrvatski mediji, pa je stoper četvrtoligaša Ferdinandovca postao nacionalno poznat. Ime mu je Robert Kožar, 24 su mu godine, a zaposlen je u Bauwerk grupi u Đurđevcu, radi u pogonu u kojem se izrađuje parket. Zakasnili smo ga uloviti dok je bio na gablecu, pa se javio po završetku radnog dana.

image
FOTO: DAVID SOBOTA


- U Đurđevcu sam prošao nogometnu školu Graničara. Sa 17 godina prešao sam u Kalinovac, tamo sam osvojio Županijski kup, a posljednjih pet sezona sam u Ferdinandovcu s kojim sam od Druge županijske došao do Četvrte hrvatske lige – rekao nam je Robert.


Iako je u Graničaru igrao i lijevog beka, ipak se ustalio na stoperu, ali nadimak nije dobio po Vedranu Ćorluki.
- Ne, dobio sam ga po tati. Mama i tata su glazbenici, a tati je prije jedne svirke, dok je imao oko 20 godina, nestalo šampona za kosu. Jedan kolega mu je donio deterdžent Čarli s kojim si je oprao kosu, pa je tako dobio nadimak kojeg sam i ja naslijedio – smije se Čarli junior.

image
FOTO: DAVID SOBOTA


Primarna mu je zadaća u Ferdinandovcu defenziva, iako je u Drugoj ŽNL zabio čak osam golova, sve nakon kornera. Sutra bi se trebao pozabaviti Brunom Petkovićem, svojim 'frendom' iz virtualnog svijeta.
- Sve to izmislio je naš kapetan Jurica uz pomoć još par dečki. Prvo sam vidio tu objavu u našoj grupi, dok je završila na Fejsu nadao sam se da neće ići dalje, ali je objavljena u svim medijima. Sve je to zafrkancija, i Bruno je odgovorio šaljivo, tako da je sve u redu. Nakon one druge objave nazvali su me iz trgovine Gavranović i zahvalili na promociji.


I tako je Čarli postao nacionalno poznat. Temelji su tu, ako odigra dobru partiju protiv prvaka, možda realizira i neki unosni transfer?
- Već me i za to zezaju, na poslu je isto zezancija teška. Sad su uslijedili i prvi intervjui, čak mislim da se dobro snalazim u svemu tome.


Može li se Petković podići na 30 %? Nedavno je izbornik Dalić rekao da je na 20...
- Ha ha, sigurno može, ako će uopće igrati. Nadam se da bude, iako je on sa svojih 193 cm za mojih 184 cm prava gromada. Jedva čekamo Dinamo, doći će puno ljudi, no nemamo iluzija. Bilo bi čudo da ih izbacimo, ali rezultat nije toliko bitan, već želimo dati sve od sebe. Prava smo klapa, bit će adrenalin na najjače u tako velikoj utakmici.


A za koga navija Čarli, za Dinamo ili Hajduk...?
- Ja nisam ni za jedne ni za druge. Navijam za svoj džep i Manchester United!

Linker
20. travanj 2024 18:08