Kheira Hamraoui

 ANTOINE MASSINON Dppi Via Afp
JOŠ UVIJEK U BOLNICI

Tko sve stoji iza napada koji je zgrozio svijet sporta? Oporavak pretučene nogometašice trajat će tjednima

Idući dani otkrit će je li proslavljeni Francuz zajedno sa suprugom umiješan u gnjusni čin
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 19. studeni 2021. 13:52

Voliš spavati s oženjenim frajerima, ha?!, Tu su rečenicu maskirani napadači uputili Kheiri Hamraoui, dok su joj metalnim šipkama bjesomučno udarali noge. Podsjetimo, suigračice iz PSG-a Kheira Hamraoui i Aminata Diallo, 4. studenoga otišle su na večeru, a na povratku kući u automobil su im upala dvojica muškaraca i izvukli Kheiru van te ju palicama izudarali po nogama. Ta rečenica, kasnije će se ispostaviti, mogla bi promijeniti tijek istrage koja je sablaznila francusku javnost.

U slučaju koji je neodoljivo podsjećao na onaj Tonyje Harding i Nancy Kerrigan, gdje je ulogu antijunakinje trebala preuzeti Hamraouijina suigračica i konkurentica Aminata Diallo, u proteklih 48 sati došlo je do "twista" kojeg se ne bi posramio niti Netflix

image

Kheira Hamraoui i Aminata Diallo

PAUL VERNON/AFP/PROFIMEDIA Paul Vernon/Afp/Profimedia
.

"Sigurno mi ne bi naudila?"

Rečenicu iz uvoda, naime, istražiteljima je kazala upravo Diallo, koju se sumnjičilo da je naručila premlaćivanje suigračice zbog borbe za mjesta u PSG-u, ali i reprezentaciji, zbog čega je bila saslušana četiri puta. Presuda je, praktički, već bila napisana, no odjednom je nogometašica iz statusa osumnjičene postala - svjedokinja. Ta rečenica, konačno, nagnala je pariške detektive da istraže telefon napadnute žene.

Ono što su saznali, odvelo je slučaj u potpuno drugi smjer.

Prvo, doznali su da SIM kartica mobitela kojim se služila Kheira Hamraoui glasi na - Erica Abidala, proslavljenog francuskog nogometaša i bivšeg sportskog direktora Barcelone, danas PSG-a, a potom je "centrala" uhvatila i poziv koji je ozlijeđena Hamraoui uputila Abidalu iz bolnice.

"U tome času policija je odlučila da će ispitati Abidala, no tijekom daljnjeg saslušanja Aminate Diallo, isplivala je nova informacija: Hamraoui je pitala Abidala je li siguran da joj njegova supruga ne bi naudila?!", pišu Le Monde i L'Equipe, pozivajući se na informacije bliske istražiteljima, koji su kasnije došli do zaključka da se radi o zločinu iz strasti.

Naime, prema trenutačno dostupnim informacijama, Eric Abidal imao je strastvenu aferu s Kheirom Hamraoui, u vrijeme kada su oboje bili u Barceloni, a njegova supruga Hayet, s kojom je Abidal u braku od 2003. i zajedno imaju petero djece, doznala je za preljub i odlučila se osvetiti. Štoviše, iz neslužbenih izvora doznaje se da je Hayet u više navrata već prijetila napadnutoj Hamraoui, te da je atak i teško premlaćivanje upravo ona organizirala i platila napadače.

image

Eric Abidal

SOPA IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA

"Premda te vijesti nisu potvrđene od pariških istražitelja, izvjesno je da bi sljedećeg tjedna i Eric i Hayet Abidal trebali biti pozvani na saslušanje, s time da Eric u ovome času nije sumnjivac, već je u statusu svjedoka koji bi trebao osvjetlati cijeli slučaj", pišu francuski, ali i španjolski mediji.

"Hayet je nevina!"

- Što se nas tiče, želimo doći na saslušanje kako bismo što prije okončali te priče. Hayet me nazvala prije nekoliko dana, kada su navodi preplavili društvene mreže, tražeći od mene što priju suradnju s policijom kako bismo okončali naklapanja. I želimo zaključiti ovu priču što prije - javio se za Le Monde Nicolas Cellupica, odvjetnik Abidalove supruge.

- Iskreno, mi nemamo nikakve informacije, sve što znamo, saznali smo iz medija. Samo znam da je moja klijentica Hayet Abidal podvrgnuta javnom linču!

I Abidal i supruga pozvani su na saslušanje u Parizu, a njihovi bi iskazi trebali rasvijetliti što se zapravo dogodilo. Eric je u igračkoj mirovini još od 2015., zbog velikih problema s jetrom, koja mu je u jednom trenutku presađena. Sportski direktor Barçe bio je od 2018. do 2020. Idući dani otkrit će je li zajedno sa suprugom umiješan u gnjusni čin, ili je njegova supruga sama naručiteljica premlaćivanja...

Mlatili je po nogama, i dalje je u bolnici na psihološkom tretmanu

Što se točno dogodilo toga 4. studenoga nakon zajedničke večere igračica PSG-a i povratka kućama? Poznato je da su suigračice iz PSG-a i francuske reprezentacije, Kheira Hamraoui i Aminata Diallo, odlučile zajedno poći kući. Vozilom je upravljala Diallo. Nakon nekoliko minuta, tijekom jednog stajanja, prozoru automobila prišla su dvojica maskiranih muškaraca i uz prijetnje naredili Hamraoui da otvori vrata. Prestravljena 31-godišnjakinja to je i učinila. Napadači su je izbacili na ulicu i počeli udarati metalnim šipkama iz sve snage.

- Vidjela sam da je jedan napadač, koji me tukao, uglavnom ciljao moje noge. Ja sam se pokušavala zaštititi rukama, sve je trajalo nekoliko minuta, a činilo mi se da traje cijelu vječnost. Na kraju sam vidjela dvojicu napadača kako bježe - rekla je u bolnici istražiteljima pretučena Hamraoui.

Kheira Hamraoui je potom prevezena u bolnicu s ozljedom leđa te brojnim drugim ranama i posjekotinama. U bolnici se nalazi još uvijek, na psihološkom tretmanu. Liječnici tvrde da je psihološki prilično uzdrmana i da će joj trebati tjedni kako bi se oporavila. Nakon okončanja slučaja Hamraoui može podići privatnu tužbu protiv naručitelja za koju može dobiti enormnu odštetu.

Kheira Hamraoui je za Barcelonu igrala od 2018. do 2021. godine. Ljetos se vratila u PSG iz kojeg je 2016. otišla u Lyon.

Linker
02. svibanj 2024 16:37