LAURENCE GRIFFITHS Afp
KAKVA POSVETA

‘To je bio ključan trenutak finala!‘: Navijač istetovirao Chiellinijev potez i postao viralna senzacija

Potez talijanskog kapetana mnogi navijači smatraju najvažnijim korakom u osvajanju titule
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2021. 19:08

Anonimni talijanski navijač postao je prava senzacija kada je na Instagram profilu objavio fotografiju svoje tetovaže. Naime, tetovaža prikazuje kapetana Azzurra Giorgija Chiellinija kako povlači za dres 19-godišnjeg Engleza Bukaya Saku kojemu iz ruku simbolično izmiče trofej EURO-a 2020.

Za talijanske tifose taj je potez bio ključan moment u osvajanju titule prvaka Europe i vrhunac finala između Italije i Engleske.

Podsjetimo, mladi ofenzivni veznjak Arsenala ušao je u igru 20 minuta prije isteka regularnoga dijela susreta. U posljednjim sekundama utakmice pobjegao je Chielliniju, kapetanu i stupu talijanske obrane, uz samu aut-liniju. Međutim, branič Azzurra jednostavno nije mogao dopustiti da ga ‘mladac‘ na taj način izigra te ga je s leđa povukao za dres. Za ovaj je grubi prekršaj dobio samo žuti karton, a utakmica je otišla u produžetke. Ostalo je povijest.

Tako je nepoznati nogometni zaljubljenik odlučio odati počast Chiellinijevu nezaboravnome manevru i istetovirati ga na nadlakticu, a fotografiju je objavio umjetnik tetovaža Alberto Marzari uz prigodan natpis: "It‘s coming Rome".

Linker
15. travanj 2024 15:46