Jedd Cooley s dresom kluba San Donato Tavarnelle

 FACEBOOK
JUNAK DANA

To može samo nogomet. Zbog popularne igre prešao 1.800 kilometara da bi gledao trećeligašku utakmicu

Za sve je kriva činjenica da je Englez u igri vodio San Donato Tavarnelle
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. ožujak 2023. 18:00

Svi koji su u životu zaigrali Football Manager znaju kakvo uzbuđenje može ponuditi ova simulacija posla nogometnog trenera. Jedan od pasioniranih igrača FM-a je i Jedd Cooley, 28-godišnjak iz engleskog okruga Wiltshire.

On je prošlog vikenda proputovao skoro 1.800 kilometara kako bi uživo pratio ogled talijanske Serie C u kojem je San Donato Tavarnelle ugostio Sienu.

Cooley je inspiraciju za izlet dobio igrajući Football Manager sa San Donatom Tavarnelle.

- Odabrao sam taj klub jer ima iste boje kao i amaterski klub za kojeg nastupam, Dilton Marsh Wanderers. Sad sam u 2036. godini i osvojio sam sve – rekao je Cooley u razgovoru za Cronache di Spogliatoio.

San Donato je u stvarnom životu na kraju prošle sezone izborio promociju iz Serie D. Sa samo osam tisuća stanovnika u ruralnom području Tavarnelle Val di Pesa, San Donato je jedan od najmanjih klubova s profesionalnim statusom u Italiji.

Cooley je u studenome prošle godine San Donatu poslao poruku putem Instagrama sa zamolbom za replikom dresa. U klubu su bili oduševljeni što imaju navijača na jugu Engleske te su ostali o kontaktu, da bi prošlog vikenda Cooley stigao na utakmicu sa Sienom i to u društvu trudne supruge.

Letjeli su do Pise, potom su se dva sata vozili vlakom do provincije Arezzo. San Donato je u susjedskom derbiju odigrao 1:1 sa Sienom koja je osma na ljestvici. Vrijedan je to bod u borbi za opstanak...

Inače, Cooley je u Italiji upoznao i neke od zvijezda San Donata, a dobio je i dresa Edoarda Marzierlija.

- Ovo nije moj posljednji posjet, doći ću vas gledati i sa svojim sinom – obećao je 28-godišnji Englez.

Linker
18. svibanj 2024 23:44