ZNA SE TKO JE DOMAĆIN

TO NIJE NOGOMET Pogledajte najveću prevaru na Copa Americi!

Nogometaši Čilea prvi su polufinalisti Copa Americe, ali o utakmici u kojoj je veliku ulogu imao glavni sudac još će se pričati. Domaćini ovogodišnje Cope pobijedili su Urugvaj s 1:0, a 'gosti' su susret završili s dva igrača manje.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. lipanj 2015. 11:32

U očekivano tvrdoj utakmici Čile je gol vrijedan polufinala zabio tek u 81. minuti, u trenutku kad je imao igrača više. Ključna situacija dogodila se u 63. minuti kad je nakon jedne rasprave na sredini terena Jara prišao Cavaniju, odglumio da ga je ovaj udario, primio se se za glavu i teatralno pao, a sudac je Urugvajcu pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Napadač PSG-a je prvi žuti karton dobio u prvom poluvremenu zbog prigovora sucu, a kad je shvatio zbog čega mora iz igre potpuno je izgubio živce.

Burna rasprava i naguravanje s protivničkim igračima i sucem trajala je nekoliko minuta sve dok ga suigrači nisu uspjeli uvjeriti da napusti travnjak.

Čile je veliku dominaciju u posjedu lopte (80 posto) realizirao desetak minuta prije kraja, zabio je Isla, a do kraja utakmice su mogli i povećati prednost nakon što je u 88. minuti Urugvajcima isključen Fucile zbog prekršaja na Alexisu. Čile je ostavio bolji dojam, no ostaje mrlja na cijeloj Copi jer se od početka natjecanja sve radi kako bi domaćin došao u završnicu, od finog 'podešavanja' ždrijeba do posebnog tretmana kod sudaca.

Čile sada ima otvoren put prema finalu, a u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta Peru - Bolivija.

Linker
19. rujan 2024 02:16