Gradonačelnik Tomislav Tomašević na utakmici Dinamo - Hajduk u Superkupu

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZG GRADONAČELNIK

Tomislav Tomašević: Srušit ćemo Maksimir! Rješavamo sad i taj problem s Crkvom, postoji dobra volja...

‘U tzv. obnovu u 20 godina ulupano je 800 milijuna kuna. Za to su mogli izgraditi dva nova stadiona‘
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2022. 15:43

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bio je prvi gost HTV-ove emisije Nedjeljom u 2 nakon ljetne stanke. Dinamov stadion bio je jedna od tema emisije.

Istaknuo je da zagrebački klub idući tjedan u sklopu Lige prvaka dočekuje Chelsea na Maksimiru i rekao da mu je iskreno neugodno kako taj stadion izgleda te da je u "takozvanu obnovu stadiona" u 20 godina ulupano 800 milijuna kuna, a da su se za taj iznos mogla izgraditi dva nova stadiona. Rekao je da treba srušiti izgrađeno i izgraditi novi stadion.

Rekao je i da zemljište na Maksimiru nije imovinsko-pravno "čisto". Naime, dio zemljišta navodno pripada Crkvi: - Sad to rješavamo s Crkvom. Postoji dobra volja i vjerujem da ćemo, nadam se, već sljedeći mjesec imati znatne pomake, rekao je Tomašević, dodajući da mu je to i osobno bitna tema jer je 90-ih dolazio na južnu tribinu kao pripadnik BBB-a.

Rekao je da je to samo jedan od pokazatelja koji je kaos u gradu koji su naslijedili: - Mi imamo stotine plakatnih mjesta koja su ilegalno u gradu. Koji god kamen dignem, nađem u najmanju ruku nered, ako ne i kriminal. I sad dodajte još na to i pandemiju, i potres, i inflaciju, i energetsku krizu, rekao je Tomašević.

Na upit je li uvjet za rješavanje problema sa stadionom demokratizacija kluba odgovorio je: "Razgovaramo o svemu, pa i o tome", prenosi HRT.

Linker
25. svibanj 2024 02:08