- Afp
OTKRIVENA POZADINA PROBLEMA

Totalna kriza u redovima prvaka: Karima Benzemu plaćaju 200 milijuna eura, a trener ga ne želi!?

Francuz vodi ratove sa slavnim trenerom koji tvrdi da se ne uklapa u sustav
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2023. 17:30

Gledajući tablicu Saudi Pro Lige, reklo bi se da u novom domu Karima Benzeme cvatu ruže. Branitelj naslova Al-Ittihad broji šest bodova iz početnih dvaju kola uz gol razliku 5:0, što je dovoljno za prvo mjesto ljestvice u startu sezone.

No, atmosfera u saudijskom velikanu iz dana u dan vene, trener Nuno Espirito Santo i uprava teško uspijevaju uskladiti ideje na ljetnom nogometnom tržištu, a problemi su sada poprimili i novu dimenziju koja je zahvatila aktualnog vlasnika Zlatne lopte.

U posljednjim navodima španjolske Marce, a prenesenih iz saudijskih medija, stoji da klub nije zadovoljan izdanjima ikone Real Madrida. Naime, trener Nuno Espirito Santo, ne tako davno i poznato lice Premier lige, zaključio je da se daleko najveća zvijezda u njegovu timu nikako ne uklapa u plan igre.

image
- Afp

Santo je podario Benzemi startnu poziciju u pet od šest odigranih ogleda (liga i arapski Kup prvaka), a Francuz je pritom ubilježio tri pogotka i dvije asistencije. Ipak, očito nije zadovoljio kriterije portugalskog stručnjaka. Bez većih detalja navodi se i da Benzema nije zadovoljan Santovim tretmanom, a očekivao je i kapetansku traku, koju je Santos na kraju ipak ponudio Romarinhu, a kasnije i Ahmedu Sharahiliju.

Uvrijeđeni Benzema o čitavim tegobama požalio se neimenovanom "posredniku koji ga je doveo u Arabiju", dakle agentu, i zamolio ga da pronađe rješenje. Što to znači? Tko će znati, možda kojekakve razgovore s upravom kluba u svrhu pronalaska zajedničkog jezika, a možda i želju za novom sredinom, što će Al-Ittihad vjerojatno blokirati na sve moguće načine.

Priča ide dalje - Santos navodno uopće nije želio da se Benzema priključi njegovim redovima, ni u jednom trenutku od uprave nije tražio takav potpis, ali saudijska revolucija nije pitala za želje i pozdrave, već samo za velika imena po svaku cijenu.

Džepovi noviteta na Arapskom poluotoku već sada su poprilično puni - Benzema bi u godini dana uz predviđene marketinške prihode trebao zaraditi 200 milijuna eura - ali tamošnji medij Al-Sharq Al-Awsat opisuje internu situaciju Al-Ittihada kao "totalnu krizu".

Linker
08. prosinac 2023 09:52