Kosovo je u duelima protiv Hrvatske imao status države jer ga je RH priznala
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘NEĆEMO IGRATI!‘

Totalni kaos koji postaje sve veći! Kosovo prijeti Španjolskoj, a sad su se uključili i drugi ‘igrači‘

"Igrat ćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren"
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2021. 09:27

Onog trenutka kad je Fifa "pogurala" Kosovo u skupinu sa Španjolskom, Grčkom i Gruzijom, državama koje ne priznaju neovisnost te mlade države, bilo je jasno da se mogu očekivati veliki problemi. I otpor. Prvi već pokazuju Španjolci, a koji će Kosovo tretirati "teritorijem", pa je sve to diglo na noge goste, a koji bi trebali igrati utakmicu 31. ožujka...

Naime, španjolsko ministarstvo vanjskih poslova odredilo je da gosti ne smiju imati tretman suverene države, pa organizatori utakmice neće smjeti govoriti da Španjolska igra protiv Kosova, nego protiv momčadi s teritorija Kosova.

Također njihova zastava se ne smije prikazivati uz španjolsku, a i himna neće biti navedena kao himna već kao glazba koja predstavlja teritorij Kosova.

Naravno Kosovo odbija igrati u takvim uvjetima.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Pozdrav iz republike Kosovo", reagirala je i Vlora Citaku, bivša ambasadorska u SAD-u.

Kosovski nogometni savez već je reagirao:

"Potez Španjolaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta te smo članica UEFA-e i FIFA-e. Pravila UEFA-e i FIFA-e su kristalno jasna i Španjolci to znaju te ne smiju mijenjati ta pravila. Igrat ćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren".

Tek treba vidjeti kako će se rasplesti ova zanimljiva situacija...

Linker
19. travanj 2024 22:16