Španjolski nogometni savez

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
POKRENUTA AKCIJA

Totalni kaos u Španjolskoj: Agenti upali u prostorije saveza, istražuju se zločini, već su pala i uhićenja

Agenti istražuju navodne zločine povezane s korupcijom, nepoštenom administracijom i pranjem novca
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2024. 13:22

Prema pisanju španjolskih medija, Središnja operativna jedinica (UCO) pokrenula je istragu protiv Španjolskog nogometnog saveza radi navodnih neregularnih ugovorima u posljednjih pet godina, a dogodilo se i nekoliko uhićenja.

Prema njihovim izvorima, operacijom upravlja Sud prvog stupnja iz Madrida, u koordinaciji s Uredom tužitelja protiv korupcije i organiziranog kriminala. U sklopu ove operacije agenti UCO-a su ove srijede izvršili razne pretrage i uhićenja u nekoliko španjolskih pokrajina. Agenti istražuju navodne zločine povezane s poslovnom korupcijom, nepoštenom administracijom i pranjem novca. Planirano je više od desetak pretraga privatnih domova i čak sedam uhićenja.

Jedan od domova koji se pretražuje je i onaj bivšeg predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa, koji je, podsjetimo, suspendiran sa svih nogometnih dužnosti na tri godine zbog skandala nakon finala Svjetskog prvenstva za žene.

Među spornim dokumentima nalazi se i ugovori koje je Španjolski nogometni savez potpisao sa Saudijskom Arabijom, domaćinom utakmica Španjolskog superkupa. U te pregovore bila je uključena tvrtka Kosmos, čiji je vlasnik Gerard Pique, a ugovorima je osigurana dobit savezu od 40 milijuna eura godišnje.

Linker
28. travanj 2024 03:01