REUTERS/Morris Mac Matzen / REUTERS
PROMAŠENA INVESTICIJA

TOTALNI KOLAPS BIVŠEG IGRAČA NAJBOLJIH EUROPSKIH KLUBOVA Postao 'zadnja rupa na svirali' čak i u malom klubu: 'Nije on sposoban više...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2017. 15:22

Po svemu sudeći, kraj karijere Rafaela van der Vaarta (34) nikada nije bio bliže. Nakon što je godinama igrao za jake klubove poput Ajaxa, Tottenhama, HSV-a i Real Madrida, danas je 'zadnja rupa na svirali' danskog prvoligaša Midtyillanda. Naime, odigrao je svega 13 minuta u posljednjih pola godine, nižu se kritike i svi samo čekaju konačan kraj.

Van der Vaart je u Midtjylland stigao prošlog ljeta iz španjolskog Betisa kao praktički senzacionalno pojačanje kluba koji malo znači izvan danskih okvira. Nije to podcjenjivanje nego realna ocjena, ali umjesto da se prometne u vođu i fantazista, sportski direktor kluba Claus Steinlein prepun je gorčine.

- Znali smo da se upuštamo u rizik kada smo ga dovodili jer je izašao iz najboljih igračkih godina. Očito je da smo očekivali više, a za uloženi novac nismo dobili ništa zauzvrat – izjavio je Steinlein, a pretpostavlja se da nizozemski kreativac zarađuje milijun eura.

Točnije, Midtyilland je zauzvrat dobio 'čak' dva pogotka u 15 nastupa tijekom proteklih 12 mjeseci, a činjenica da je u posljednjih šest mjeseci van der Vaart odigrao svega 13 minuta zaista govori sama za sebe.

- Nije on više tjelesno spreman za nešto više – prosuo je žuč sportski direktor koji je tako i na vlastitoj koži osjetio kako je to spiskati velik novac. Van der Vaart se pak može zapitati nije li si ipak mogao priuštiti oproštaj dostojan cjelokupne karijere, tijekom koje je inače zabio i 25 golova za reprezentaciju Nizozemske u čak 109 nastupa.

Linker
04. svibanj 2024 00:23