JESUS MERIDA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jesus Merida/sopa Images/shutterstock Editorial/profimedia
VELIKA ODLUKA JE PALA

Totalni preokret u karijeri legende u mirovini: ‘Nakon što sam dobro razmislio odlučio sam se vratiti nogometu‘

Kako sam kaže u svojoj X objavi, detalje o njegovom povratku saznat ćemo ubrzo
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 10. siječanj 2024. 17:30

U utorak je osvanula objava na popularnom X-u gdje je bivši branič Barcelone Gerard Piqué najavio povratak nogometu. No, ovog puta karijeru želi nastaviti u trenerskim vodama.

Igrač se povukao iz profesionalnog nogometa krajem 2022., oprostivši se od Camp Noua u prvenstvenoj utakmici protiv Almerije u studenom. Više od godinu dana kasnije, legenda Barcelone potvrđuje da mu nogomet nedostaje.

Zapravo, njegova posljednja intervencija na nogometnom terenu bila je na Ibainéficu prošlog prosinca u Cupra Areni u Barceloni, domu Kraljevske lige, natjecanju koje je sam osnovao. Riječ je o malonogometnoj varijaciji sa sedam igrača koju je Piqué stvorio u suradnji s drugim poznatim nogometnim imenima i influencerima. Navedeni projekt osvojio je nagradu za najbolji zabavni program godine u Španjolskoj.

Liga ima pravila koja se razlikuju od tradicionalnih nogometnih pravila s ciljem dodavanja elementa dinamike i zabave igri, poput izvođenja jedanaesteraca za izjednačenje, neograničenog broja zamjena i primjene tzv. tajnog oružja. Ta tajna oružja mogu biti jedanaesterac, raspucavanje u korist vlastite ekipe, isključenje protivničkog igrača na 2 minute ili gol koji vrijedi dvostruko tijekom dvije minute.

Španjolski mediji postavljaju pitanje može li ova odluka o povratku u profesionalni nogomet utjecati na angažman Piquéa u spomenutom projektu. Također, Piqué je predsjednik kluba FC Andorra koji se trenutno natječe u drugoj španjolskoj ligi i nalazi na 18. poziciji, koja je posljednja koja osigurava ostanak u ligi.

Kako sam kaže u svojoj X objavi, detalje o njegovom povratku saznat ćemo ubrzo.

Linker
27. travanj 2024 21:53