HERVIO JEAN-MARIE/AFP/PROFIMEDIA Hervio Jean-marie/afp/profimedia
IZNOSI BBC

Totalni zaokret u transferu o kojem priča čitavi svijet: Messi odbio milijarde, ali i bajkoviti povratak u Barcu?

Klub legendarnog nogometaša i ranije ga je želio dovesti, a sada im je to, čini se, pošlo za rukom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. lipanj 2023. 16:05

Čini se da Katalonci bajkovitu priču ipak neće gledati. Lionel Messi odabrao je iduću destinaciju, a bit će to američki Inter Miami, prenosi BBC. Nije to službena informacija, no spomenuti medij tvrdi da je to epilog velike priče Messijevog odlaska iz Paris Saint-Germaina.

Ugovor iz Miamija uključuje suradnju s brendovima poput Adidasa i Applea, ne navodi se koliko će Argentinac točno zarađivati po sezoni, no odabrao je MLS nakon što iz Europe nije stigla nijedna zadovoljavajuća ponuda.

Postojali su i nagovještaji da će se zaputiti u Saudijsku Arabiju - Al Hilal od travnja na stolu drži ponudu od milijarde eura za dvije sezone, ali Messi je odabrao Inter Miami dijelom i zbog marketinških beneficija te života u Americi. Tamo već posjeduje kuću, koju je dosad iznajmljivao.

Messi se želio vratiti u Barcelonu, ali financijska ograničenja taj su transfer učinila nemogućim, iako je predsjednik kluba Joan Laporta periodično nudio mnogo optimističniju priču za navijače španjolskog giganta. Inter Miami, čiji je osnivač i većinski vlasnik David Beckham, i prethodnih je godina pokušavao dovesti Messija. Kako stvari stoje, čini se da im je ovaj put to pošlo za rukom.

Linker
25. travanj 2024 05:41