Arhivska fotografija

 GEOFFROY VAN DER HASSELT Afp
STRAVIČAN INCIDENT

Tragedija u Njemačkoj: Nogometaš kultnog kluba u općoj tučnjavi na terenu usmrtio 15-godišnjeg navijača

Šesnaestogodišnjak za kojeg se sumnja da je zadao smrtonosne udarce još uvijek je u istražnom zatvoru
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2023. 17:52

Francuski mediji izvještavaju kako je policija potvrdila tragičnu vijest da je 15-godišnji tinejdžer iz Berlina preminuo u sveopćoj tučnjavi na travnjaku nakon što ga je teško povrijedio mladi nogometaš Metza na međunarodnome turniru u Frankfurtu.

"Nakon tučnjave u nedjelju 15-godišnji dječak preminuo je u bolnici od teških ozljeda mozga. Radi rasvjetljavanja okolnosti (smrti mladoga Nijemca) idućih dana bit će obavljena obdukcija", stoji u policijskom priopćenju.

"16-godišnjak za kojeg se sumnja da je zadao smrtonosne udarce još uvijek je u istražnome zatvoru", priopćila je frankfurtska policija koja nastavlja istragu o tijeku događaja. Osumnjičenik je dio jednog od programa omladinske akademije francuskog kluba FC Metz. Turnir na kojem su sudjelovala ova dvojica mladića okupio je ekipe iz 16 različitih zemalja, od kojih su većina bile europske.

"Preminuli tinejdžer, koji je na turniru igrao za njemačku momčad JFC Berlin, a na spomenutoj je utakmici sjedio na tribinama kao navijač, do sada je umjetno održavan na životu kako bi mogao donirati svoje organe", rekla je glasnogovornica frankfurtskog tužiteljstva za AFP.

Klub je na svojim stranicama objavio da je "duboko potresen ovom tragedijom" te je izrazio "iskrenu sućut preminulome igraču, njegovoj obitelji i voljenima."

Linker
26. travanj 2024 13:43