NK SAMOBOR
ŠOKANTNA VIJEST

Tragedija u Samoboru. Na utakmici preminuo 15-godišnji nogometaš: ‘Mirno spavaj, naš anđele...‘

Informaciju o ovom događaju prenijeli su sportski prijatelji iz NK Bistra
Piše: Hrvoje PešutićObjavljeno: 13. travanj 2023. 16:48

Tužna vijest je prostujila Samoborom. Na stadionu NK Samobor u Hebrangovoj ulici gore lampioni a zastave su na pola koplja. Mladom nogometašu kadetske momčadi Samobora Martinu Filipčiću (rođen 2007.) pozlilo je u srijedu tijekom prvenstvene utakmice kadeta u Dugom Selu između Dugog Sela i Samobora. Požalio se Martin suigraču do sebe da se ne osjeća dobro, ali nije želio na klupu. Uskoro se samo srušio.

Hitna pomoć je brzo reagirala i Filipčić je prevezen u KBC Zagreb gdje se liječnički tim borio za njegov mladi život, ali, nažalost, tijekom noći srce mladog nogometaša nije izdržalo.

Velika tragedija za obitelj Filipčić koja je izgubila svog anđela. Prijatelji i suigrači opraštaju se dirljivim riječima od Martina Filipčića na društvenim mrežama. Bio je omiljen u društvu. Riječ je o nadarenom dečku, učeniku zagrebačke gimnazije, a tijekom osmogodišnjeg školovanja u samoborskoj OŠ B. Tonija bio je među najboljim učenicima i odlazio na državna natjecanja iz matematike i astronomije gdje je osvajao medalje.

Svi su u Samoboru još u šoku što je naglo prekinuti jedan mladi život.

"S iskrenim žaljenjem primila sam vijest o tragičnoj smrti mladog igrača NK Samobor. Veliki šok i nevjerica jer relativno nedavno sam imala prilike Martina i osobno upoznati u Gradskoj upravi, gdje sam ga ugostila i nagradila za odlične ostvarene rezultate na brojnim natjecanjima", napisala je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot na Facebooku.

"U ovim teškim trenucima obitelji, prijateljima, suigračima, cijelom klubu i poznanicima zajedno sa svojim zamjenikom izražavam najiskreniju sućut", dodala je.

Sućut su poslali i brojni drugi sportski kolektivi i pojedinci...

Linker
27. travanj 2024 13:05