Slavlje Vatrenih na Poljudu

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
DRAMA NA POLJUDU

Tragičar prekinuo šutnju i otkrio kako je Hrvatska izborila SP: Evo što se dogodilo par sekundi prije autogola!

Otkrio je i što se događalo pod pauzom između dva poluvremena, kakvo je bilo razmišljanje Karpina...
Piše: SNObjavljeno: 26. studeni 2021. 10:45

"Kao što smo očekivali, Hrvatska nas je odmah pritisnula. Bilo nam je jasno da će tražiti brzi pogodak, na svom terenu, u ludoj atmosferi. Morali smo malo smiriti igru, pokazati naš nogomet, ali nažalost, nije upalilo", riječi su ruskog tragičara s Poljuda, Fjodora Kudrjašova, braniča koji je loptu poslao u vlastitu mrežu, Ruse u dodatne kvalifikacije, a Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Prvi je to intervju 34-godišnjeg Rusa nakon spektakla u Splitu, a u istom je progovorio o svemu i svačemu. Oni najzanimljiviji dijelovi, odnose se na onaj, za njega kobni, a Vatrene sretni trenutak iz 81. minute.

image
SERGEI BOBYLEV/TASS/PROFIMEDIA

"Pod pauzom nam je Karpin govorio da se nemoguće braniti 90 minuta i doći do željenog rezultata. Stoga smo htjeli promijeniti našu igru, vjerovali smo da možemo i bilo nam je jasno da je izbornik u pravu. Izašli smo u nastavku, željeli se nadigravati, ali kada smo vidjeli u kakvom je stanju teren... Hrvati su bili u naletu, a nakon početka nastavka idućih 10-15 minuta bilo je najteže. Hrvati su nas razbijali! U tom trenutku, kroz glavu nam je prolazila misao da će nas 'ubiti' na terenu. Očekivao sam da će zbog lokvi utakmica biti lakša, da Hrvati neće moći toliko kombinirati kao u prvom dijelu, ali ispalo je da su se savršeno prilagodili i nastavili igrati svoj nogomet. Nakon 15 minuta drugog poluvremena malo su usporili i nije bilo toliko opasnih trenutaka", priča Kudrjašov za Sport-Express.ru.

A onda je na red došlo posljednjih 10-ak minuta regularnog dijela utakmice...

"Nekoliko sekundi prije gola osjetio sam grč, ne samo iza, već i sprijeda. Nastavio sam trčati jer utakmica nije zaustavljena. Morao sam... Nakon dvoboja, vrtio sam sve po glavi... Možda sam trebao pasti, tražiti pomoć, ali Kafanov mi je rekao: 'A što da si pao i da su onda zabili s pozicije na kojoj si trebao biti? To bi bio još veći problem. Ovako si barem pokušao igrati do kraja.' I prvi trener je govorio da, ako možeš, moraš trčati dok ti noga ne otpadne. Takav sam i ja, uvijek ću sve odraditi do kraja. Da, danas kad se sagleda čitava situacija, čovjek bi mogao reći, 'pa zašto nisam propustio loptu', no ja sam u tom trenutku samo razmišljao kako da nastavim trčati s ozljedom. Kada je lopta završila u mreži, osjetio sam bol... Rekao sam da je potrebna zamjena, ali više nismo imali pravo na to. Nisam htio ostaviti suigrače na terenu, pokušao sam nastaviti..."

image
ALEXANDER VILF/SPUTNIK/PROFIMEDIA

Što se događalo nakon meča?

"Odmah sam otišao u svlačionicu, dio suigrača mi je prišao i pružio podršku. Izbornik i ostali treneri napravili su isto. Neko vrijeme smo samo sjedili, u svlačionici je bila tišina, nitko nije govorio. Sjedio sam s pognutom glavom, zabrinut i s osjećajem da sam iznevjerio momčad, ali i svoju državu. Iako to ne možete nazvati pogreškom, već slučajnošću, radilo se o za mene teškom trenutku."

Uslijedio je potom razgovor s liječnikom od kojeg je tražio tablete za opuštanje mišića, a potom je zajedno sa suigračima sjeo u autobus i napustio Poljud.

"Nisam čak ni odmah upalio mobitel, morao sam se pribrati, odlučiti što i kako dalje. Kasnije sam vidio mnoštvo poruka od obitelji i prijatelja, a ostao sam iznenađen kada sam vidio da su mi pisali i brojni ljudi s kojima sam imao nikakav ili vrlo malo kontakta. Shvatio sam da neću ništa promijeniti ako ću se ubijati oko toga. Dogodilo se i sad gotovo. Ispričao sam se izborniku, on se prisjetio svojih riječ između dva poluvremena te rekao da se takve stvari događaju. Nadam se da ću u ožujku pomoći svojoj momčadi i zabiti pogodak, ali ne u svoju, već u protivničku mrežu. To je moj cilj za iduća tri-četiri mjeseca. Ne treba to čak biti ni pogodak, ali moram dati sve od sebe da odemo na Svjetsko prvenstvo", poručio je Kudrjašov.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Linker
20. travanj 2024 02:18