StoryEditor
 Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency
BUKNULA AFERA

Transfer Domagoja Vide pretvorio se u skandal, menadžer prijeti tužbama, predsjednik pobjesnio!

Velika je neizvjesnost i oko budućnosti stopera Vatrenih, u klubu tvrde da ima previsoku plaću
Autor: Dražen AntolićObjavljeno: 13. srpanj 2020. 19:03

Ime Domagoja Vide nekoliko se dana provlači po turskim medijima u skandalu koji je izbio. Novi predsjednik njegova Bešiktaša Ahmet Nur Cebi sasuo je medijsku paljbu nakon što je nogometni menadžer Ogur zatražio od Bešiktaša da mu isplati pet zaostalih rata na ime dovođenja Vide u taj klub.

Vida je u Bešiktaš došao 2018. godine kao slobodan igrač iz kijevskog Dynama, ali tadašnji čelnici predvođeni predsjednikom Fikretom Ormanom potpisali su tom Uguru bogatu proviziju od 1,6 milijuna eura godišnje plus PDV na pet godina. Bajkovita lova za usluge posredovanja u slučaju igrača koji nije imao ni ugovor niti odštetu.

Čim se Ugur službeno obratio Bešiktašu sa zahjevom i prijetnjom tužbom, izbila je afera jer novi je predsjednik pobjesnio. Na stol je stavio nekoliko pitanja, primjerice zašto se oglasio baš sada, a ne prije dok je bila stara Uprava, sa sumnjom da se radi o poslu na štetu kluba, a za privatne interese. U što je, navodno, uključen veći broj ljudi koji su se okoristili i dijelili plijen. Sad je klub angažirao odvjetnike i najavio tužbu. Pitanje je koliko će se to daleko rasvijetliti jer u nogometu nerijetko nisu čista posla.

I dok se oko njegova dolaska vežu neugodne priče, Bešiktaš je Vidi, prema informacijama iz Istanbula koje smo dobili, ponudio tri scenarija: da si sam nađe novi klub, da će ga oni zamijeniti za nekog igrača, pritom su spremni platiti još nešto za odštetu ili ako ostane da potpiše novi višegodišnji ugovor, ali s manjom plaćom. Mediji navode kao trenutačno ima 3,8 milijuna eura godišnje, za što bi mogli plaćati četvoricu stranaca.

Tko god točno stajao iza Vidinog ugovora osigurao mu je odlične uvjete, to se tada moglo, sada je Bešiktaš u teškoj financijskoj situaciji i prevrće se svaka lira. Ovog časa nema konkretnih najava da bi Vida mogao napraviti transfer. No, vremena je dovoljno.

Linker
13. srpanj 2020 19:04