GRAHAM HUNT/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Graham Hunt/prosports/shutterstock Editorial/profimedia
MEDIJI O PADU KARIJERE

Trebao je biti zvijezda Vatrenih, a onda je sve krenulo nizbrdo: ‘Dobije kilu samo kad prođe kraj McDonaldsa‘

To je bio apsolutni pad nogometaša koji je skupio i 10 nastupa za reprezentaciju Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2023. 17:39

Vječni talent hrvatskog nogometa Alen Halilović potpisao je za 12. klub u karijeri, nizozemsku Fortunu Sittard. Njegov je transfer izazvao reakcije brojnih medija, pa tako primjerice španjolski As piše:

"U samo deset godina Halilović je prošao put od supertalenta za kojega su se borili najveći svjetski klubovi, kao što je bila Barcelona, do skromne Fortune. Takav je potez prije tužan, nego nešto na što bi Alen mogao biti ponosan."

image

Martin Odegaard

MIKE EGERTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Mike Egerton/pa Images/profimedia

As dalje uspoređuje Halilovićevu karijeru s onom Martina Ødegaarda u Real Madridu, premda Norvežanin sada igra u životnoj formi u Arsenalu.

"Halilović nikada nije ispunio očekivanja. Barcelona ga je dovela za 2,2 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama. Debitirao je u Kupu kralja, no zatim je završio u njihovoj B momčadi, odnosno u drugoj ligi. Potom je posuđen Sportingu, da bi ga na kraju prodali Hamburgu. To je bio apsolutni pad nogometaša koji je skupio i 10 nastupa za reprezentaciju Hrvatske te bio blizu odlasku na Euro 2016."

image

Alen Halilović

DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA Daisuke Nakashima/Aflo/Profimedia

Njemački Sport Bild objavio je intervju s bivšim sportskim direktorom Rijeke, a sada tehničkim direktorom u grčkom Arisu, Robertom Palikučom.

"Alen ima tijelo koje se lako udeblja. Pa on dobije kilu samo vozeći se pored McDonald‘sa, a da ondje ni ne jede! Kada je stigao u Rijeku, izgubio je šest-sedam kilograma u dva-tri tjedna. Ako bi svoje tijelo prilagodio zahtjevima modernog nogometa, što znači da se ne oslanja previše na svoj talent nego na kondiciju, mogao bi spasiti svoju karijeru", zaključuje Palikuča.

image

Robert Palikuča

DANIEL KARMANN Dpa Picture-alliance Via Afp

27-godišnjem Haliloviću Fortuna će biti 12. klub u karijeri nakon Dinama, Barcelone, Sportinga, HSV-a, Las Palmasa, Milana, Standarda, Heerenveena, Birminghama, Readinga i Rijeke.

Linker
04. svibanj 2024 07:01