SERGEI SAVOSTYANOV/TASS/PROFIMEDIA Sergei Savostyanov/Tass/Profimedia
GRADSKI DERBI

Treći uzastopni poraz Ivice Olića i Nikole Vlašića, Ognjen Vukojević slavi naslov prvaka u Ukrajini

Donedavni Dalićev pomoćnik izvrsno je startao na klupi CSKA Moskva, ali ubrzo su stigli problemi
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. travanj 2021. 18:37

Hrvatski dvojac u CSKA, Ivica Olić na klupi, te Nikola Vlašić na terenu, doživjeli su treći uzastopni poraz, u sklopu 27. kola bolji je bio gradski rival Spartak. CSKA je već od 37. minute morao igrati s igračem manje nakon što je isključen Akmetov, mnogi su mišljenja prestrogo.

Gol odluke u 52. minuti zabio je Larsson. Nikola Vlašić za goste je odigrao cijelu utakmicu. Spartak je treći s 50 bodova, osam manje od vodećeg Zenita, dok je CSKA šesti s 46 bodova.

U susjednoj Ukrajini saznali smo prvaka, naime, kijevski Dynamo je nakon uvjerljive pobjede u 23. kolu prvenstva nad Inhuletsom (5:0), došao do nedostižne prednosti pred Šahtarom koji je poražen u Oleksandriji 2:0. Kijevljani tri kola prije kraja imaju 13 bodova više od najvećeg rivala kojem ni druga pozicija nije sigurna jer je Zorja samo četiri boda iza njih.

Od ove sezone u stručnom stožeru Kijevljana je i Ognjen Vukojević, inače izbornik U20 reprezentacije Hrvatske koji se tako može pohvaliti naslovom prvaka, prvi za Kijevljane od 2016. godine, ukupno 29. u povijesti, odnosno 16. u Ukrajini.

Linker
26. travanj 2024 09:12