MARCO BERTORELLO Afp
XAVI IZGUBIO ŽIVCE

Trener Barcelone poludio na svoje igrače: ‘Svi samo stojite! Ovo je je**** pakao, pa borimo se za trofej!‘

‘Zašto samo stojite na mjestu‘, grmio je Xavi na kratkoj stanci prije drugog produžetka
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2023. 16:50

Barcelona je u četvrtak preko Real Betisa izborila finale Superkupa Španjolske i, poput Real Madrida dan ranije, pobjedu je stekla tek boljim izvođenjem penala. Scenarij kakav ususret zahtjevnom rasporedu svatko želi izbjeći, pa tako i Barcin stručnjak Xavi Hernandez, koji svojim igračima možda i nije toliko zamjerio što su "otegli" dvoboj s Betisom, ali jedno ipak nije mogao tolerirati.

"Dečki, ovo je je**** pakao! Pa igramo za finale, znači igramo i za trofej", grmio je trener Barcelone na svoje izabranike tijekom kratke stanke prije drugog produžetka, otkrila je video snimka Movistara.

"Svi samo stojite na mjestu, djeluje kao da su nas zaustavili", dodatno je Xavi kritizirao igru svoje momčadi dok je semafor Internacionalnog stadiona kralja Fahda pokazivao 2:2.

Tim rezultatom završilo je 120 minuta, a Barca je ipak pronašla put do pobjede nepogrešivim udarcima s bijele točke i dobrim raspoloženjem vratara Ter Stegena, koji je obranio dva pokušaja protivnika. Na kraju se Xavi, zadovoljan zbog slavlja i nadolazećeg El Clasica u finalu (nedjelja, 20 sati), smirenih strasti osvrnuo na ogled, ali i nastavio ukazivati na lošu stranu katalonske predstave.

"Previše smo gubili loptu, nismo se branili dobro kao protiv Atletico Madrida i mogli smo ranije presuditi Betisu. Imali smo dva cilja. Prolazak u finale je ostvaren, ali drugi cilj bio je završiti ogled u 90 minuta. No dobro, sretan sam što smo stigli do finala i jako sam uzbuđen. Želim se natjecati protiv najboljih i pobijediti. Real je zasigurno jedan od najboljih, mislim da nas čeka sjajno finale", zaključio je španjolski stručnjak i bivši veznjak Barce i reprezentacije.

Linker
26. travanj 2024 02:42