Action Images via Reuters/Carl Recine
BUNTOVNIK BEZ RAZLOGA

TRENER CHELSEAJA URLAO NAKON NEZAPAMĆENE SITUACIJE: 'ZBOG TAKVOG PONAŠANJA SVI MOŽEMO NASTRADATI!' Guardiola u šoku: 'Ovo nikada nisam vidio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2019. 23:28

Manchester City je novi pobjednik engleskoga Liga kupa koji se igra pod službenim imenom Carabao Cup. U regularnome dijelu igre nije bilo golova, kao ni u produžecima, pa se nakon posljednjeg sučeva zvižduka pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Ukupnim rezultatom 4:3 bolji su bili Građani, a uoči raspucavanja s bijele točke neviđenu je scenu priredio mladi vratar Bluesa Kepa Arrizabalaga. 24-godišnji Španjolac ozlijedio se prilikom jednoga duela na utakmici pa ga je trener Maurizio Sarri odlučio zamijeniti mnogo iskusnijim Willyjem Caballerom koji je do prije dvije godine branio u Manchester Cityju. Međutim, Kepa je rezolutno počeo odmahivati Sarriju i time mu poručio da nema namjeru izaći iz igre. Zbunjeni Caballero stajao je uz gol-liniju ne znajući što napraviti, zajedno s pomoćnim sucem koji je već pripremio zamjenu, a trener Chelseaja je u potpunosti izgubio živce i na nekoliko minuta urlajući izašao sa stadiona.

screenshot

Zanimljiva je to bila ilustracija odnosa koji vladaju u Chelseajevoj svlačionici, takvo što doista se ne viđa često na vrhunskoj nogometnoj razini. Najskuplji vratar svijeta iskazao je veliko nepoštovanje i dodatno potkopao Sarrijev autoritet. Na kraju je Španjolac obranio jedan jedanaesterac, ali je City slavio. Pitanje je što će nakon svega biti sa Sarrijem kojem je status od ranije bio upitan...

Nakon utakmice trener Manchester Cityja Pep Guardiola je izjavio:

"Bila je to napeta utakmica. Igrači Chelseaja vršili su stalan pritisak i izvrsno se branili, oni su jedna od najzahtjevnijih momčadi s kojima sam se susreo u karijeri. Što se tiče situacije s Kepom, vidio sam sve što se dogodilo, ali ne znam kako je došlo do toga. Ne sjećam se da sam ikad vidio nešto slično.", poručio je španjolski trener.

screenshot

Engleski su novinari prilično dugo čekali dolazak Maurizija Sarrija na press-konferenciju. Navodno je uoči presice zatražio neko vrijeme da se smiri. Kada je napokon stigao, nastojao je ublažiti cijeli taj incident:

"Bio je to velik nesporazum. Želio sam uvesti Caballera, ali Kepa mi je htio dati do znanja da je s njim sve u redu i da može braniti na raspucavanju jedanaesteraca. Bio je to samo nesporazum. Kepa je bio u pravu, samo je sve to zajedno izveo na krivi način. Morat ću popričati s njim i objasniti mu da zbog takvoga ponašanja svi mi možemo nastradati, pogotovo kada ste u pitanju vi (i tu je pokazao na engleske novinare). Ja sam mislio da nije u stanju braniti penale, htio sam uvesti Caballera jer sam bio uvjeren da Kepa ima grčeve. Na kraju mi je liječnik objasnio da nisu grčevi u pitanju i da je s njim sve u redu."

screenshot

Novinari su zatim inzistirali da Sarri prokomentira svoju budućnost na klupi Chelseaja:

"Ne znam još. Morat ćete kontaktirati predstavnike kluba u vezi toga. Mogu vam samo reći svoje mišljenje. Danas sam zaista sretan jer vidim da napredujemo. Možemo postati stvarno dobra momčad. Zadovoljan sam izvedbom svojih igrača."

Za kraj je još zaključio priču u vezi svog vratara:

"Bio je u pravu što se tiče motivacije, ali je to sve zajedno loše izveo."

Linker
24. travanj 2024 21:36