CONTE

Trener godine u Italiji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2013. 18:32

Juventusov trener Antonio Conte izabran je za najboljeg trenera u sezoni 2011/12 u izboru kojeg su glasovanjem kreirali njegovi kolege treneri.

Trenerima talijanskih prvoligaša izbor nije bio težak, jer je Conte prošle sezone vodio Juventus do titule prvaka u sezoni bez ijednog poraza u prvenstvu. Nagradu ''Zlatna klupa'' primio je usprkos desetomjesečnoj suspenziji izrečenoj u kolovozu, koju je dobio zbog saznanja o mogućem namještanju dviju utakmica Serije B dok je bio trener Siene, međutim nije ih prijavio. Prvotna kazna iznosila je 10 mjeseci, ali je ista početkom listopada srezana na četiri, pa se Conte u prosincu vratio na klupu ''stare dame''. Njegov Juventus vodeći je i ove sezone u Seriji A , iako je pretrpio četiri poraza u prvenstvu, za razliku od prošle sezone…

- Zahvaljujem svima za ovu prestižnu nagradu, i onima koji su glasali za mene i onima koji nisu – poručio je Conte.

Zdenek Zeman, koji je prošle sezone vodio skromnu momčad Pescare do promocije u Seriju A, nakon čega je dobio angažman u Romi, u kojoj je dobio i otkaz ovoga mjeseca, izabran je za najboljeg trenera u Seriji B prošle sezone.

Igrači moraju pljuvati krv na terenu

Trener Juventusa Antonio Conte (43) poručio je svojim nogometašima da bi na terenu trebali "pljuvati krv" kako bi spriječili da im se ponovi poraz poput subotnjeg od Rome (1-0) u Seriji A.

"Stara dama" je pokazala vrlo malo na Olimpicu, ali njezin poraz nije u potpunosti iskoristio Napoli, tako da Conteova momčad na vrhu ljestvice ima četiri boda prednosti. Mladi je stručnjak bio iznimno ljut na svoje igrače nakon rimskog izdanja, a Gazzetta dello Sport piše da im je za kaznu naredio da se u utorak pojave na treningu u 8 sati ujutro.

- Prije utakmice protiv Rome sam otvoreno pričao s dečkima. Rekao sam im da ako netko osjeća umor od utakmice Lige prvaka protiv Celtica, neka odmah kaže i neće biti nikakvih problema. Uvijek sam otvoren prema njima i nikoga ne odbijam - rekao je Conte za Gazzettu i nastavio:

- U subotu se nitko nije žalio na umor. Ako kažeš treneru da si spreman, onda to moraš i dokazati na terenu, moraš pljuvati krv.

Sljedeću utakmicu Juventus igra u nedjelju protiv Conteova bivšeg kluba Siene.

Linker
21. rujan 2024 13:38