Goran Tomić
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
OPTIMIZAM NA RUJEVICI

Trener Rijeke uoči uzvrata s Hibernianom: ‘Siguran sam da ćemo proći dalje, uz veliku podršku navijača!‘

‘Analizirali smo prvu utakmicu, vidjeli koje stvari treba popraviti i s optimizmom čekamo uzvrat‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 16:31

Rijeka u četvrtak dočekuje Hibernian u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola UEFA Europa Konferencijske lige, a trener Goran Tomić je dosta optimističan s obzirom da je prva utakmica u Škotskoj završena rezultatom 1-1.

"Stanje u ekipi je dobro. Analizirali smo prvu utakmicu, vidjeli smo koje je stvari trebalo popraviti i s optimizmom dočekujemo uzvrat. Vidjeli smo da je Hibernian ozbiljna ekipa. S druge strane imamo svoje kvalitete i siguran sam da ćemo uz veliku podršku navijača, proći ovu prepreku. Treba igrati pametno, rekao je Goran Tomić na konferenciji za medije.

image
Adrian Liber i Goran Tomić
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Adrian Liber, 20-godišnji veznjak Rijeke, kojemu je trener Tomić dao veliko povjerenje, najavio je ogled s Hibernianom:

- Vidjeli smo gdje smo griješili, u čemu nismo bili dobri i pokušat ćemo u tim situacijama u uzvratnoj utakmici reagirati što bolje. Napravit ćemo sve što možemo da prođemo dalje.

On ovog ljeta prvi put igra u UEFA-inim natjecanjima:

- Ove su utakmice razina više. Mislim da se po mojim igrama vidi kako se još uvijek prilagođavam. Izvedba nije svaki put idealna, dosta osciliram. Ali na dobrom sam putu.

Josip Drmić se požalio da u Škotskoj nije bilo dubinskih lopti.

- Dat ćemo sve od sebe da mu pružimo koju asistenciju.

Imate li dovoljno samopouzdanja?

- Mislim da je upravo samopouzdanje bilo problem u prvoj utakmici. To bismo svakako trebali poboljšati. Znamo da su čvrsti i agresivni, na tu agresiju morat ćemo odgovoriti istom mjerom i ne bi trebalo biti poteškoća. Europske utakmice imaju veliko značenje, same po sebi su prestižne i uživancija ih je igrati - zaključio je Liber.

Linker
18. svibanj 2024 10:38