getty images
SUPARNICI SPLITA

Trener Torina nije sretan: 'Čeka nas momčad koja je u prvenstvu ispred Hajduka'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 08. kolovoz 2014. 19:29

Split je u doigravanju za Europsku ligu dobio Torino , marketinški privlačnog suparnika kojeg nije nemoguće proći, s obzirom da talijansko prvenstvo počinje tek 31. kolovoza pa će nadmetanja s ‘crvenima’ sedmoplasiranoj momčadi prošlosezonske Serie A zapravo biti zadnja provjera za 1. kolo s Interom.

Zanimljivost ždrijeba je što je Hajduk 1985. prije dvoboja s Dnjeprom izbacio Torino, nakon 1-1 na starom Comunaleu na Poljudu je završilo 3-1, antologijski je bio pogodak iz slobodnog udarca sa 30 metara Bake Sliškovića za 2-1, a pomniji pratitelji nogometa sjećaju se da je Aljoša Asanović za 1-0 zabio - glavom. Na klup Hajduka je bio Splitovac - Stanko Poklepović. I ovaj put će ‘granatieri’ vjerojatno na Poljud, jer splitski ‘crveni’ ne mogu biti domaćini u svom Parku mladeži.

- Izvukli smo protivnika s kojim možemo ravnopravo igrati. Vjerujem da imamo realne izglede za prolaz. Talijani još neće biti u natjecateljskom ritmu, a mi bismo trebali 21. kolovoza biti u boljoj formi i iskoristiti prednost prve utakmice doma. Bez obzira gdje bili domaćini, uvjeren sam da ćemo imati podršku publike - kazao je Splitov trener Ivan Matić.

Torino je u 3. pretkolu prošao švedsku Brommapojkarnu, 3-0 i 4-0, iz lanjske momčadi nedostaje u Dortmund prodani reprezentativni napadač Ciro Immobile, a na prodaju je i kirilni mu kolega Cerci, kojeg želi Atlético Madrid. Sedmo mjesto u Europu je vodilo jer je šestoplasirana Parma izbačena zbog financijskih nepravilnosti, a bod više od Milana Torinezi su ostvarili odigravši u posljednjem kolu 2-2 u Firenci. To ne bismo naglašavali da za Fiorentinu pogodak za 2-1 nije zabio bivši ‘splitovac’ - Ante Rebić.

Torino je prošle sezone samo jednom, doma s Fiorentinom, odigrao 0-0 (tada je Rebić ostao na klupi). Od ‘azzurra’ iz Brazila u momčadi je desni bek Matteo Darmian (24), ali okosnica obrane su iskusni Bovo (31), Moretti (33) i Molinaro (31), te zadnji vezni Vives (34). Napadački aduti su Argentinac Larrondo (25 g, 191 cm), kojeg mijenja novopridošli bivši reprezentativac Quagliarella (31).

- Nismo najsretniji ždrijebom jer se sučeljavamo s momčadi čija je sezona ispred naše, a u hrvatskom je prvenstvu ispred Hajduka. Split je sigurno bolji od Šveda, no ako ćemo mi biti na visini zadatka nije važno kakav će biti suparnik - poručio je trener Torina Giampiero Ventura

Linker
03. srpanj 2024 20:01