Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
TKO ĆE U VRUĆU FOTELJU?

TRENUTNO POSTOJI JEDAN JEDINI KANDIDAT KOJI SLOVI ZA ŠUKEROVOG NASLJEDNIKA Istaknuo se kao čovjek terena, a ima jako političko zaleđe

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. studeni 2019. 11:34

Marijan Kustić ovog je časa jedini čovjek čije se ime spominje kao sljedećeg predsjednika HNS-a, ali Kustić tek treba dokazati da ima podršku. Otkako je postao operativac u Savezu, prvo kao direktor za infrastrukturu i natjecanje, potom izvršni direktor, odradio je niz akcija, od novih travnjaka, preko logistike reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, od Rusije do dočeka, a pogotovo je povukao da se Hrvatska vrati u Split.

Ta je utakmice bila državni projekt, HDZ je na svim razinama napravio sve što je trebalo u organizaciji, a Kustić, ujedno i prvi čovjek HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, bio je glavni operativac organizacije. I napravio odličan posao. To je njegovo veliko djelo. Kao i svih koji su dali svoj obol.

Kustić se istaknuo kao “čovjek terena”, no čak i u slučaju smjene Šukera rano je kazati da bi sigurno on postao predsjednik. Raspisali bi se novi izbori, izvanredna izborna sjednice Skupštine trebala bi se održati u roku 45 dana, a dotad bi Savez vodio prvi dopredsjednik Ante Vučemilović-Šimunović. Osim ako ne bi ostavke podnio ili bio smijenjen i cijeli Izvršni odbor. U tom slučaju bi Skupština odabrala čovjeka koji bi privremeno bio v.d. predsjednik.

Zagreb, 210918.
Stadion Kranjceviceva.
Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza predali obnovljeni hibridni travnjak na koristenje Nogometnom klubu Lokomotiva.
Na fotografiji: Milan Bandic, Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Dario Šimić bio je u kandidaturi za protekle izbore, i sada bi se moglo javiti neko veliko nogometno ime. Kustić kao HDZ-ov čovjek ima političko zaleđe, no to ne znači da se ne može pojaviti još netko koji ima takve ili slične reference.

Linker
08. svibanj 2024 09:06