Marko Todorov / CROPIX
REAKCIJE NA IZVRŠNI ODBOR HNS-A

TRESLA SE BRDA, A RODIO SE - ŠUKER Mnogi su ispali naivni, uključujući i najvećeg 'favorita iz sjene': 'Ma te personalne promjene i nisu toliko važne'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. studeni 2017. 15:42

Jučerašnji sastanak Izvršnog odbora HNS-a pobudio je veliko zanimanje javnosti. Očito je bilo razloga, jer je odluka izvršnjaka Kuće hrvatskog nogometa bila pomalo iznenađujuća i za one koje pozorno prate događaje. Mnogi su očito pogriješili u procjeni da će Davor Šuker lagano otići u povijest, te da će jučer doći do promjena u Savezu. Bilo je, naravno, argumenata za takvo mišljenje, pogotovo nakon izjava nekih bitnih ljudi iz HNS-a, ali na kraju je sve ostalo po starom.

I dok su se u najavi promjena u Savezu vrlo često javljali mnogi želeći prognozirati i komentirati, jučer nakon sastanka i podrške Šukeru nismo baš nalazili sugovornike. Valjda vidjevši ime novinara na zaslonu svog mobitela, željeni sugovornici nisu se javljali. Moguće da su željeli “prespavati noć”, malo porazmisliti o odgovorima koje će dati. Jer konačno nitko se iz nogometa ne želi zaletavati, nitko nikada ne zna kako će grah pasti, možda bi zbog neke rečenice danas-sutra mogli zažaliti.

Zato, kako je kazivala telefonska sekretarica, “pretplatnici nisu mogli odgovoriti na vaš poziv”... A i one koje smo dobili, nisu bili baš razgovorljivi.

- Nemam komentara!

To je bila izjava bivšeg predsjednika HNS-a Branka Mikše.

Prvi čovjek Intera, senator hrvatskog nogometa kad se radi o poslovima rukovođenja, Branko Laljak, ponudio je isti odgovor.

- Nemam komentara...

Ali onda je ipak dodao:

- Ta odluka je protiv moga stava!

Stanko Poklepović, još jedna legendarna figura hrvatskog nogometa, bio je ipak nešto opširniji.

- Ma, kad malo bolje sagledate, te personalne promjene i nisu toliko važne. Šuker je ime koje u nogometu zrači cijelim svijetom. Po mojoj procjeni je dobro da Šuker nastavi svoj dio posla, koji je do sada radio. Vjerujem da bi se nakon svega i on mogao promijeniti uz one ljude koji su oko njega. Kako bi taj Savez bio još bolji te da naš nogomet bude bolji - kazao je Poklepović.

Sjetili smo se jučer jedne rečenice koju nam je dan prije kazao iskusni nogometni vuk Otto Barić, koji i dan-danas ima odlične informacije kad je u pitanju HNS.

- Ma dajte, budite ozbiljni, teško će Šukera biti skinuti s pozicije predsjednika...

Eto, Herr Otto je bio u pravu. Tresla se brda, a rodio se - Šuker. Koji će vjerojatno i nakon Skupštine 22. prosinca nastaviti svoj mandat.

Odustaje od kandidature? Kustić je političar, ali ispao je naivan

Marijan Kustić saborski je zastupnik, član vladajućeg HDZ-a i po svemu bi trebao biti čovjek dobro upoznat s pravilima lobiranja u Hrvatskoj. Međutim, u kandidaturi za predsjednika Saveza očito je ispao naivan, jer je vjerovao ljudima koji su mu obećali neupitnu podršku, ali jučer su uredno pognuli glavu u trenutku kad su se trebali izjasniti o Šukerovoj kandidaturi.

Kako je Kustić shvatio da njegova predsjednička kandidatura nema snagu kakvoj se nadao, uzeo je “time-aut” i vrlo je upitno hoće li uopće nastaviti utrku koju službeno nikada nije ni započeo.

Za sada je izglednije da će karijeru nastaviti kao saborski zastupnik, ali od sada bez članstva u Izvršnom odboru HNS-a. (rš)

Linker
18. travanj 2024 21:05