Slavlje Dinama

 Božidar Vukičević/Cropix
POVIJESNA ŠANSA

Triler u finalu prvenstva Hrvatske: Dinamo napravio ‘break‘, uz navijačku ludnicu može osvojiti titulu

Igrači Matije Đulvata su sa 4:2 svladali Olmissum. Sada slijede dva dvoboja u Draženovom domu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. svibanj 2023. 20:38

Olmissum - Futsal Dinamo 2:4

OMIŠ Sportska dvorana Ribnjak. Gledatelja 1.000. Suci: Mislav Džeko (Zagreb), Mario Lulić (Gospić). Treći sudac: Vulić. Delegat: Matić.

STRIJELCI: 0:1 - Postružin (19), 1:1 - Pavić (22), 1:2 - Čekol (29), 1:3 - Jurlina (37), 1:4 - Mužar (38), 2:4 - Pavić (39).

OLMISSUM: Čizmić - Hrstić, Pavić, Perišić, Rodriguinho - Bilandžić, Kustura, Jurlina, Kuraja, Juretić, Kolobarić, Moura, Jurić, Sekulić. Trener: Marko Mladin.

FUTSAL DINAMO: Piplica - Postružin, Čekol, T. Novak, Zonjić - Pranjić, Šućur, Konsuo, Mužar, Vučković, Dekanić, Bjelić, F. Novak. Trener: Matija Đulvat.

ŽUTI KARTON: pomoćni trener Dinama Modrušan (22), Mužar (24), Kuraja (28).

IGRAČ UTAKMICE: Kristian Čekol.


U drugoj utakmici finala doigravanja Futsal Dinamo napravio je break i tako produžio seriju na još dvije utakmice, a obje će biti odigrane u Zagrebu, sljedećeg petka u 20.15, te u ponedjeljak u 19.00.

Za razliku od prvog dvoboja kada su gosti zaigrali u bijelim dresovima, jučer su izabrali sivu, a trener Matija Đulvat bio je lišen usluge Luke Perića, najboljeg strijelca Futsal Dinama ove sezone, Perić je odrađivao kaznu zbog crvenog kartona dobivenog u prvom ogledu. Nije bilo ni kapetana Pavlića, rezervnog vratara koji je zaradio treći žuti u gužvi koja je obilježila premijerni dvoboj za naslov prvaka države. Domaći su nominalno bili kompletni, međutim, trojac Jurić, Juretić i Moura samo su popunili zapisnik, no uspješni trener Omišana nije mogao računati na njihove usluge. Inače, Marko Mladin je u jučerašnji dvoboj ušao sa stopostotnim učinkom u doigravanju, Olmissum je dobio svih pet utakmica ove sezone.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Za razliku od prvog dvoboja jučerašnji sraz bolje su otvorili gosti, već nakon 20 sekundi Zonjić je izborio prekršaj, a Tihomir Novak pucao je s deset metara iskosa, ali lopta se od bloka odbila u korner. Zagrepčani su nastavili u istom ritmu, Filip Novak dobro je zagrijao dlanove Čizmića, a s druge strane velike probleme gostima stvarao je Antonio Sekulić, dobro se gradio i ostavljao lopte svojim suigračima, no njihovi udarci bi prolazili pored gola ili u bloku, a i Piplica je nekoliko puta obranio.

Sredinom prvog dijela utakmica se malo razvodnila, Dinamo je odlično zatvorio prilaze svome golu, ali nisu bili konkretni u napadu sve do 19. minute. Kristian Čekol, jučer kapetan Dinama, izvukao se na svoju lijevu nogu i potegao s 12 metara, Čizmić je obranio, a na odbijancu najbrži je bio Postružin koji je pogodio za vodstvo protiv svoje bivđe momčadi. Postružin nije slavio pogodak, ali zato njegovi suigrači itekako jesu.

image

Antonio Konsuo

Božidar Vukičević/Cropix

Međutim, odmah nakon što se krenulo s centra domaći su stvorili dvije najbolje prigode u prvom poluvremenu, prvo je Kurajin udarac nogom obranio Piplica i izbio u korner, nakon kojeg je opet morao intervenirati jer je Kustura dobro pucao.

Bilo je jasno da će domaći u drugom poluvremenu krenuti puno žustrije i odlučnije, nakon samo minute i pol napravili su dva prekršaja, a onda na isteku druge minute eruptiralo je omiška dvorana. Nikola Pavić se majstorski okrenuo oko Tihe Novaka i onda je progurao loptu ispod Piplice za izjednačenje.

image

Josip Jurlina

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

Nastavili su u istom ritmu izabranici Marka Mladina. Osjetili su da je to njihov trenutak, Hrstić je presjekao aut kojeg je izveo Konsuo, opalio potom s devet metara, Piplica je bio na mjestu. Pavić je zatim opet napravio dar-mar u obrani gostiju, srušio ga je Mužar, zaradivši žuti karton. Iz slobodnog udarca s 11 metara Kuraja je lukavo proigrao Perišića na vratnici, ali kapetan Olmissuma nije pogodio loptu kako je htio i prigoda za potpuni preokret je propala.

Međutim, uspjeli su dinamovci zauzdati napade domaćina, te polako preuzimati inicijativu. A u 29. minuti su stigli do novog vodstva, Zonjić je pokušao iskosa, ali s dva igrača na leđima nije uspio ugroziti Čizmića, ali upornošću je izborio loptu koja je došla do Tihomira Novaka, iskusni Kutinjanin je vratio loptu Čekolu koji preciznim udarcem s 10 metara vraća prednost gostima.

image

Neven Zonjić

Božidar Vukičević/Cropix
image

Kristian Čekol

Božidar Vukičević/Cropix

U sljedećem napadu domaći su imali prigodu za izjednačnje, Pavićev pokušaj glavom Piplica je obranio. Potom su pokušavali Sekulić, Jurlina i Hrstić, sve je to obranio vratar gostiju, baš kao i Kusturin pokušaj s 15 metara. Nešto više od tri minute prije kraja Futsal Dinamo stiže do novog pogotka.

Vratar Čizmić pogriješio je u dodavanju, dinamovci su krenuli u kontru 3 na 2, Zonjić je odigrao desno za Čekola koji pokušava odigrati na drugu stranu, naletio je Jurlina i ubacio loptu u svoju mrežu.

Preuzeli su domaći rizik s letećim vratarom, čak je ušao i ozlijeđeni Valerije Jurić, a već u prvom napadu gosti su došli do novog gola, Mužar je pogodio s vlastite polovice.

Domaći su smanjili 80 sekundi prije kraja, Pavić je drugi puta svladao Piplicu.

Čekaju nas sada dva dvoboja u Zagrebu, u prepunom Draženovom domu, Olmissum će biti oslabljen za Kuraju, koji je dobio treći žuti, a Dinamo jači za Luku Perića...

Linker
25. travanj 2024 05:53